Søkeord:  
Søk
SISTE NYTT
  4. desember 2019
  27. november 2019
  20. november 2019
  13. november 2019

Ekstrakonsert for Bymisjonen

Alle de 100 billettene til Sonja Remmen Alnes’ støttekonsert for Kirkens Bymisjon ble forhåndsutsolgt. Dermed setter hun opp ekstrakonsert samme dag.

Kultur
Tekst Kenneth Kamp   
Foto Kenneth Kamp   
(20/03/2019)
Bildetekst: Sonja Remmen Alnes gleder seg til å synge på de to støttekonsertene for Kirkens Bymisjon i Bymisjonssenteret. Den første konserten ble raskt utsolgt og dermed satte hun like godt opp en ekstrakonsert samme kvelden.
 
. . .
 
 
Da Sonja Remmen Alnes fikk lyst å holde en konsert til inntekt for et godt formål, var hun aldri i tvil om at det var Kirkens Bymisjon hun ville støtte.
Hun forteller at hun første gang ble kjent med daværende leder for Bymisjonen i Ålesund og nåværende virksomhetsleder for Bymisjonssenteret, Anne Karin Zeitz, for tre og et halvt år siden. Den gang var Sonja med å synge på Verdens overdosedag, og på det samme arrangementet året etter var hun både konferansier og sanger. Siden den gang har hun fulgt godt med på arbeidet til Bymisjonen.
 – Jeg har blitt så imponert over det engasjementet som Anne Karin har lagt ned og vil veldig gjerne være med å bidra til at Bymisjonen kan gjøre enda mer for enda flere, sier Sonja.
 
Kafé for alle
For en måned siden åpna Bymisjonssenteret i lokala til det som tidligere var Metodistkirka, i Parkgata like ved Byparken. Her er det åpen kafé på dagtid fra tirsdag til fredag – og absolutt alle er velkommen til å slå av en prat, ta seg en kopp kaffe eller en veldig rimelig lunsj. Onsdag er det langåpent og – like rimelig – middag på ettermiddagen. Denne dagen er det også mulig å få råd, veiledning eller bare enkel samtale med noen fra Mental Helse og Landsforeningen for Pårørende i Psykisk helse (LPP).
 Anne Karin er svært fornøyd med den første åpningsmåneden:
 – Målet er at både høy og lav skal kunne møtes her, og foreløpig synes vi at det har lykkes over all forventning: Her kommer det både folk i jobb for å ta lunsjen sin og mennesker som av ulike grunner ikke er i arbeid og som kommer innom en liten stund eller sitter her det meste av dagen. For mange kan det å gå på vanlig kafé være altfor dyrt, samtidig som det er vanskelig å gå der helt alene. Her ser vi noe ganske unikt, nemlig at når folk kommer, så setter de seg ikke ved et tomt bord, men finner noen å sette seg ned sammen med. Det er akkurat slik vi ønsker at det skal være, forteller hun. 
 
Kultur og aktiviteter
Bymisjonssenteret inviterer også til ulike aktiviteter, kulturkvelder, konserter, temakvelder og andre arrangementer, som i all hovedsak er gratis. Hver torsdag morgen er det for eksempel yoga for alle som ønsker å delta, i samarbeid med Yamyoga. Onsdagene er det tilsvarende tilbud for mennesker med rusproblemer. 17. mai blir det blant anna stor frokost og deltakelse i toget bak fanen til Kirkens Bymisjon – og kvelden etter inviteres det til stor eurovisjonsfinalefest!
 
Musikalsk lys i mørket
Sonja har kalt konserten sin for «Mørketidslys»; det, forteller hun, henspiller på at Bymisjonen er et lys i mørket for mange – og et lys generelt for alle. Dessuten, selv om det så smått våres, er det enda mørke kvelder ute. 
 Musikken blir ei blanding av vise, pop, country og andre sjangre og vil passe godt inn i Bymisjonssenteret. For eksempel blir det mange låter som handler om håp. 
 Anne Karin er glad for at det nettopp er Sonja som skal holde den første konserten i Bymisjonssenteret:
 – Vi har jo samarbeida med Sonja flere ganger og vet at musikken hennes passer godt inn i vår visjon, sier hun.
 Sonja Remmen Alnes kommer til å ha med seg et solid knippe musikere på de to støttekonsertene: Geir Harald Ekrem (piano og vokal), Vegard Holum (trompet, rytme og vokal), Kristoffer Valkvæ (gitar og vokal) og Peter Nyhus Aksnes (vokal) – pluss Bjørn Valkvæ som lydansvarlig. Alle sammen var for øvrig også med på julekonserten hennes i fjor. 
 
Glad for støtte
– Jeg har aldri før opplevd å forhåndsselge så mange billetter til en konsert, så det er tydelig at det er mange som vil støtte opp om arbeidet til Kirkens Bymisjon. Det er jeg veldig glad for, sier Sonja Remmen Alnes.
 15 SISTE
  Gjør klart for UKM-tur...
  Den gang Astrid var un...
  Ekstrakonsert for Bymi...
  Sunnmørsk mat fra havd...
  Frister med Pool Party
  Kygo spiller inn musik...
  Travel, engasjert og ...
  Regnbuebarn til Parken
  Vil samle Sunnmøres mu...
  Standup-suksess i ti å...
  Startet som et kjærlig...
  U.-KA for alle
  Musikalsk nyttårshylle...
  Momentium-appen legges...
  – Det er fint å kunne ...
annonse   
Nytt i Uka Forlag