Søkeord:  
Søk
SISTE NYTT
  4. desember 2019
  27. november 2019
  20. november 2019
  13. november 2019

Når får vi lese om spissene?

”Skal vi også i år oppleve at det i siste liten hentes inn spillere som jeg på mange måter vil kalle nødløsninger?”

AaFK
Tekst Per Rich Hunstad   
Foto Fridgeir Walderhaug   
(14/12/2011)
Hjem fra Costa Rica med signaler om at en høyreback kan være nær signering. Hans navn er Heiner Mora. 27 år gammel og med 18 landskamper for Costa Rica. Hjem fra USA med signaler om at de er imponert over hva de har sett. Spesielt fra en del midtbanespillere og kantspillere. De som var i Marokko har foreløpig ikke gitt noen konkret tilbakemelding. I hvert fall ikke noe som har kommet offentligheten – altså deg og meg – for øre.

Så der står vi. Gutta som har vært ute og reist har sikkert gjort sitt beste, sikkert også høstet god erfaring, forhåpentligvis også knyttet noen gode forbindelser, men har vi egentlig kommet noe lenger med tanke på det som AaFK virkelig trenger for å gå styrket inn i kommende sesong. Hvilken beskjed eller instruks hadde de for øvrig med seg da de dro ut i den store verden?

Påstand. Nå skal jeg være forsiktig med å påstå noe som helst. Til det har jeg naturlig nok litt for lite informasjon om hva som har vært diskutert i de indre gemakker på Color Line stadion, men likevel tillater jeg meg å sette et stort spørsmålstegn omkring hva som virkelig skjer? Greit nok at det fremdeles er noen dager igjen til deadline for å signere nye spillere før 2012-sesongen sparkes i gang, men dessverre må jeg innrømme at jeg allerede nå kjenner duften og eimen av det som har skjedd like forut for tidligere sesonger. Det er ingen spesielt god følelse, det.

Skal vi også i år oppleve at det i siste liten hentes inn spillere som jeg på mange måter vil kalle for nødløsninger? Nødløsninger i den forstand at de først og fremst ikke har vært av den spillertypen som laget trenger, de har på mange måter heller ikke vært gode nok, derfor bare tull å kalle det for forsterkning, og sannelig mistenker jeg også at en del spillerkjøp har vært gjort ene og alene i et panisk forsøk på å tilfredsstille supportere og sponsorer.

Sjefene. Trener Rekdal har jo sagt det – opptil flere ganger – at det han ønsker seg er en eller to spisser. Det er det han trenger for å løfte laget noen hakk videre. Styreleder i Ålesund Fotball as, Bjarne Haagensen, har sagt at de har ti millioner kroner til rådighet for nye spillere. Styreformann i AaFK, Kjell Tennfjord, er tausheten selv. Derfra har vi merkelig nok ikke hørt noe som helst.

Jada, jeg er fullstendig klar over at det sikkert ikke er verdens enkleste sak å finne den eller de korrekte forsterkninger, men er akkurat det likevel noe som kan tale i formildende retning for å gjøre det motsatte? For å være bånn ærlig synes jeg faktisk ikke det. Jeg er også fullstendig klar over at jeg flere ganger denne høsten har skrevet at det laget virkelig trenger er nettopp det Kjetil Rekdal sier, men jeg lever faktisk godt med at jeg gjentar meg selv. Så får det heller være at du synes at det blir for mye oppgulp, men det er nå en gang slik at en god ting ikke kan gjentas for ofte.

Statistikk. I 2011 scoret AaFK 36 mål i Tippeligaen. Sesongen før var tallet 46 – altså ti mål flere. Toppscorer i 2010 var Tor Hogne Aarøy med 12 mål, mens Alexander Mathisen signerte ni mål. Jeg savner verken Aarøy eller Mathisen – uten at det må misforstås – men poenget er ikke verre enn at jeg vil påstå at et lag som skal hevde seg i toppen må ha en spiller som kan garantere ti eller flere mål. Samt må de ha en spiller som jager like bak – like i nærheten av denne timålsgrensen. Det er fakta, det.

Les bare her. I 2010 ble AaFK nummer fire. Årets seriemester, Molde FK, noterte seg for 54 mål rett vei. Pape Paté Diouf hadde flest mål med 12, og deretter Angan med ni mål. På de neste plassene fulgte Tromsø, Rosenborg og Brann. Mos og Rushfeldt flest for Tromsø med 17 og ti mål, Prica og Bakenga flest for Rosenborg med 16 og 12 mål, Ojo flest for Brann med 15 mål, mens Guastavino og Austin ordnet syv hver. 

I år ble det niende plass til AaFK. Demar Phillips og Magnus Sylling Olsen var mestscorende for AaFK, begge med syv mål. Kan fakta dermed være tydeligere? Noen kloke hoder vil muligens flette inn at baklengsmål også betyr mye. Og det er jeg jo selvfølgelig enig i. For ordens skyld; i 2010 slapp AaFK inn 37 mål, i 2011 ble det 38 mål feil vei.

Flere aviser har de siste dagene skrevet om julegaver som blir kastet av mottaker. Tok du den? Ha en riktig god jul, alle sammen.


15 SISTE
  I BILDET: Når enden er...
  Svakheter i begge ende...
  I BILDET: Glede i bøke...
  – Barrantes må selvsag...
  Skandaløs og uverdig k...
  Uff og uff – hjem fra ...
  I BILDET: Musikk frå e...
  Mange tomme seter på C...
  I BILDET: Når kroppen ...
  I BILDET: Kjærlighet e...
  I BILDET: En brennende...
  Usikkerhet foran serie...
  I BILDET: Jakten på no...
  I BILDET: Eventyrnerd ...
  Jan Jönsson bør velge ...