Søkeord:  
Søk
SISTE NYTT
  4. desember 2019
  27. november 2019
  20. november 2019
  13. november 2019

Bekymringsfullt lavt salg av sesongkort

Det budsjetterte antall med sesongkort vil eksplodere den dagen noe konkret skjer.

AaFK
Tekst Per Rich Hunstad   
Foto Fridgeir Walderhaug   
(06/02/2013)
Hittil har AaFK solgt 4.000 sesongkort, som er 800 færre solgte kort enn på samme tidspunkt før fjorårets sesong. Markedssjef Kjell Slinning har budsjettert med å selge cirka 5.000 sesongkort før seriestart 16. mars.  I 2012-sesongen ble det solgt 5.800 sesongkort. Tidligere år har antallet for øvrig vært høyere, men markedssjefen ser ikke noe dramatikk i at salget har dalt.

Det forklarer han med nyhetsinteressen, og ikke minst at de sportlige resultatene i fjor var så som så. – Vi er ikke unike i denne sammenheng. Det som skjer med oss er typisk også rundt omkring i hele fotball-Europa, sier han.

Har AaFK grunn til å være bekymret? Tendensene som nå skjer med AaFK er også likt det som skjer andre steder, men bør AaFK slå seg til ro med det?  Hva kan og bør de gjøre for å være annerledes enn alle andre?

Fullt hus. AaFK har jo helt siden ”eventyret” startet for cirka 10 år siden vært vant til fulle tribuner og stormende jubel på Color Line stadion. Slik det ser ut nå er det imidlertid all grunn til å tro at vi må forvente flere tomme seter, og sannsynligvis også mindre stemning. Markedssjef Kjell Slinning vil først ikke innrømme at han er bekymret, men etter hvert innrømmer han at han er noe engstelig.  Selv om han helst vil bruke ordet spent, mener jeg det er helt all right at han sier det som det er. Nedgang i salg og entusiasme er jo noe ingen liker, og når det skjer er det all grunn til bekymring.  
At sportslige resultater har påvirkning på interessen er det ingen tvil om, men i så henseende er det lite markedssjefen og hans medhjelpere kan gjøre noe med. Riktignok ble det litt ekstra gjenkjøp av sesongkort da Jan Jønsson ble ansatt som trener i januar, men kanskje ikke så mye som forventet. Det forklarer Kjell Slinning med at det var knapp tid til fristen for gjenkjøp stoppet. Var det forresten så vanskelig å forlenge fristen?

Trenerlovnad.
I et intervju med Jan Jønsson her i dagens Nytt i Uka, sier han at han har fått med seg at salget av sesongkort ikke har vært slik de hadde håpet, men han lover å gjøre sitt beste for å øke interessen. Greier han å få til det han har som målsetting, nemlig gode prestasjoner og resultater i treningskampene, er det helt klart at optimismen vil bli større. Om det er nok er imidlertid et godt spørsmål. Han lover også å la de unge og lovende spillerne få sine sjanser, men om det er nok er også et godt spørsmål.

Spissen må inn.
Etter min mening er det ingen tvil om at det er flere grunner til en dalende entusiasme rundt AaFK. Til tross for at 2012-sesongen var sportslig grå og trist, var det likevel mange som reagerte med vantro den dagen Kjetil Rekdal ble sparket. Da var det mange som ropte høylytt at de aldri mer skulle sette sine bein på Color Line stadion. Muligens overreagerte noen litt ekstra, og forhåpentligvis har de etter hvert summet seg ned til et roligere nivå.

Da er det verre med løftene om den nye spissen. Her har jo AaFK-ledelsen bommet 100 prosent på folk sine følelser når de gang på gang har servert usanne løfter om at spissen er like rundt hjørnet. Folket har jo regelrett følt seg lurt. Dermed ligger det i kortene at det er her skoen virkelig trykker. Ingen tvil, etter min mening. Skal markedssjef Kjell Slinning drømme om å få realisert sitt budsjetterte sesongkortsalg må spissen på plass. Kanskje ikke verdens største nyhet, og kanskje er det ikke verdens største nyhet at det budsjetterte antall med sesongkortsalg vil eksplodere  den dagen noe konkret skjer. Jeg tror det blir slik.

TV-kamper.
Tippeligakamper på mandager er historie. I år er kampdagene fredag, lørdag og søndag. Unntakene er mandag 2. påskedag, samt torsdagene 16. mai og Kr. Himmelfartsdag.
C More Fotball og TV2 er de to aktørene som skal sende kampene, og i samarbeid med Norges Fotballforbund og Norsk Toppfotball er det bestemt at en kamp spilles fredag kveld (kl. 19.00), to kamper lørdag (kl. 15.30 og kl 18.00), mens de fire øvrige spilles søndag. Da spilles en kamp klokka 15.30, tre kamper klokka 18.00, mens den siste spilles klokka 19.00. Sistnevnte med fokus som rundens hovedkamp.
Hvilke som spiller de ulike dager blir avgjort mellom åtte og fire uker i forkant. Det er ellers verdt å merke seg at TV2 fortsetter med sitt Fotballmagasin søndag kveld.

Betal-TV. 
Fredagskampen og den siste søndagskampen skal vises på henholdsvis TV2 Zebra og TV2. Altså gratis. Alle de øvrige må du belage deg å betale for. Her er det C More Fotball som har rettighetene. Velkjente og populære Amund Skiri er for øvrig en av kommentatorene som skal være med i studio hos C More Fotball. En skikkelig utfordring for den tidligere AaFK-spilleren, som sannsynligvis vil være å se og høre i omtrent halvparten av sendingene.
Selvfølgelig er Amund Skiri nervøs og spent før det hele sparkes i gang, men kjenner vi han rett vil han nok mestre denne relativt nye oppgaven på en fin måte. Jeg kan ikke annet enn å ønske han lykke til.

Programmet. Årets åtte første Tippeligarunder er allerede bestemt. Viking og Molde har fått æren av å være først ut. Den kampen spilles fredag 15. mars. For AaFK sin del viser programmet at tre kamper skal spilles lørdag, tre kamper søndag, én kamp 2. påskedag og én kamp Kr. Himmelfartsdag. Åpningskampen mot Haugesund her hjemme på Color Line stadion spilles lørdag 16. mars kl. 15.30. Av de tre øvrige hjemmekampene er kun en berammet til tidligere normaltid, altså søndag kl. 18.00. Da er det Hønefoss som er gjester i tredje serierunde, 7. april.

Resten av AaFK-kampene spilles slik: mandag 1. april (2. påskedag) kl. 18.00 Sandnes Ulf borte, søndag 14. april kl. 15.30 Sarpsborg 08 borte, søndag 21. april kl. 15.30, Tromsø hjemme, lørdag 27. april kl. 18.00 Vålerenga borte, lørdag 4. mai kl. 18.00 Rosenborg hjemme og torsdag 9. mai (Kr.Himmelfartsdag) kl. 18.00 Molde borte.

Forvirret? Blir det for mange ulike dager og klokkeslett? Planlegger du det hele i god tid bør det ikke by på problemer. Mener jeg.


15 SISTE
  I BILDET: Når enden er...
  Svakheter i begge ende...
  I BILDET: Glede i bøke...
  – Barrantes må selvsag...
  Skandaløs og uverdig k...
  Uff og uff – hjem fra ...
  I BILDET: Musikk frå e...
  Mange tomme seter på C...
  I BILDET: Når kroppen ...
  I BILDET: Kjærlighet e...
  I BILDET: En brennende...
  Usikkerhet foran serie...
  I BILDET: Jakten på no...
  I BILDET: Eventyrnerd ...
  Jan Jönsson bør velge ...