Søkeord:  
Søk
SISTE NYTT
  4. desember 2019
  27. november 2019
  20. november 2019
  13. november 2019

AaFK: All honnør til Hoff, Sørnes, Haagensen & co!

OM KLUBBEN: ”...ja, hele staben, alle, fortjener all mulig ros for det de har gjort de siste ukene, ikke minst for utmerket arbeid med spillerstallen.”

AaFK
Tekst Per Rich Hunstad   
Foto Willy Haram   
(14/08/2013)
BILDETEKST: Hamed Allah (fra venstre), trener Jan Jönsson, Michael Barrantes og Houcine Zaidoun er alle viktige brikker for AaFK. Nå er de klar for en skikkelig innspurt i kampen om bronsemedalje.
 
– – –
 
Jeg er absolutt ikke historieløs. Jeg vil så absolutt heller ikke plassere, eller gradere, ulike AaFK-hendelser gjennom tidene. Noen vil mene det ene var best, mens andre vil mene noe annet. Men uansett hvordan vi vil snu og vende på alt, er det likevel ingen tvil om at de første dagene i august i 2013 vil gå over i historien som begivenhetsrike og herlige dager. Fra mitt ståsted vil jeg karakterisere det som dager hvor AaFK kun har hatt medvind. Dager som har løftet klubben mange hakk, og dager som gjør at vi nå kan se fremtiden meget optimistisk i møte.

Klubbdirektør Henrik Hoff, administrativ leder for sport, Jan Erik Sørnes, de to styreformennene i henholdsvis Ålesund Fotball as og AaFK, Bjarne Haagensen og Kjell Tennfjord, ja, hele staben, alle, fortjener all mulig ros for det de har gjort de siste ukene, ikke minst for utmerket arbeid med spillerstallen.

Kjempebra. Flere spillere har forlenget sine kontrakter, og i tillegg er de etterlengtede forsterkningene på plass. Selv om ikke noe er avgjort når det gjelder hovedtreneren, og noen spillerforlengelser, er det som hittil har skjedd meget bra. Kanskje er det feil å si overraskende bra, men jeg våger likevel å bruke akkurat de ordene. Ut fra tidligere erfaringer var dette rett og slett uventet, men når så mye er sagt – desto gledeligere.

Trener Jan Jönsson, hans assistent Kent Bergersen og de øvrige i trenerteamet skal også ha ros. To kamper er spilt i august, full pott og seks poeng, samt åtte mål rett vei er jo bare imponerende. Greit nok at spillet til tider ikke har vært det aller beste, men når et lag vinner 5-2 på bortebane og 3-1 hjemme – altså scorer åtte mål, fire mål per kamp i gjennomsnitt – er det jo bare tull å være noe annet enn positiv.  

To sesonger.
Torsdag i forrige uke signerte Michael Barrantes ny kontrakt som binder han til AaFK til nyttårsrakettene skytes i luften på tampen av 2015. At det er en klausul i kontrakten som sier at AaFK skal være behjelpelig hvis utenlandske klubber viser interesse bør vi alle være oppmerksom på, men det følger ingen dramatikk med en slik klausul.  De er mer vanlig enn uvanlig.

Jeg var til stede på pressekonferansen da Barrantes skulle forlenge kontrakten. Gjennom årene har jeg vært med på mange slike, men jeg kan egentlig ikke erindre en slik positiv og glad atmosfære som jeg opplevde denne ettermiddagen. Etter signeringen var det kun blide og smilende fjes å se. Her gikk vi også rundt og gratulerte hverandre. Det hører faktisk med til sjeldenhetene, men Barrantes-signeringen gjorde noe med oss alle. Klubbdirektør Hoff var alvorligheten selv da han innledet pressekonferansen, men da det hele var over strålte han som en sol. Det er faktisk ikke hverdagskost, skal dere vite.

Glad Barrantes.
Og hva med hovedpersonen selv?  Han også viste ekte glede. Det finnes det overhodet ingen tvil om, og at han nå ser frem til noen flere sesonger her i Ålesund er jeg overhodet ikke i tvil om.

– Jeg er glad. Jeg er meget glad. Dette var den rette avgjørelsen for meg og min familie, og dette er ett av de beste øyeblikkene i mitt liv. Jeg skal arbeide hardt for at vi kan komme helt til topps på tabellen, sa Michael Barrantes, på litt gebrokkent engelsk, da han hadde signert.

Og så avsluttet han slik. – Thank you, Hoff. Thank you, Aalesund and thank you, Jan. And of course, thank you everybody, the supporters and the whole world.

Bedre kunne det faktisk ikke bli sagt.

Faktafeil. Det er klart at den nye kontrakten til Michael Barrantes ikke blir noen billig affære. Henrik Hoff kunne imidlertid berolige med at økonomisk var dette noe AaFK kunne leve godt med. Sunnmørsposten har skrevet om en årslønn på cirka tre millioner kroner, i tillegg til sign-on-fee, gratis bil og leilighet pluss flere frynsegoder. Blant annet en seiersbonus på mellom 40.000 og  50.000 kroner per kamp. På spørsmål til klubbdirektøren, som normalt aldri kommenterer lønnsforhold, om dette var riktig, fikk vi til svar at Sunnmørsposten bommer på alle summer.

To nye spillere. På grunn av skade og sykdom har AaFK vært på jakt etter en ny forsvarer, primært en høyreback, og en erstatter for Jason Morrison i den sentrale defensive midtbanerollen.
Overgangsvinduet stengte søndag, men sannelig greide AaFK å få på plass brikkene før det stengte. Både Akeem Latifu og Houcine Zaidoun er begge innleid ut sesongen, men begge med opsjon på kjøp etter låneperioden.

Nigerianske Akeem Latifu, utlånt fra Hødd, fikk sin debut allerede mot Sarpsborg 08. Han kom inn for en skadet Demar Phillips etter 17 minutter, og greide seg brukbart. Trener Jönsson kaller ham et råemne, og da får vi håpe at det borger for kvalitet.

Spennende. Når det gjelder Houcine Zaidoun tror jeg alle kan glede seg til hans debut. Jeg fulgte ham på alle treninger i forrige uke, og jeg er overbevist om at AaFK har gjort et meget bra valg. Faktisk har jeg aldri sett en bedre spiller på prøvespill i AaFK!

Zaidoun er for øvrig 23 år, fra Marokko, og har spilt en rekke aldersbestemte landskamper. Han kommer fra samme klubb som Hamed Allah, Olympique Safi, men de to har ikke spilt sammen på dette laget.

Fra tidligere vet vi at Peter Orry Larsen og Fredrik Carlsen har forlenget kontraktene sine. I tillegg er forsvarsspilleren Oddbjørn Lie (HamKam) tilbake i AaFK fra neste sesong. Av nåværende spillere er det de to keeperne Sten Grytebust og Mathias Rasmussen, samt Andreas Nordvik, Lars Fuhre og Edvard Skagestad som har utgående kontrakter etter årets sesong. Om alle fem får tilbud om å fortsette er kanskje tvilsomt.  

Trener 2014.
Tvilsomt er det imidlertid ikke når det gjelder trener Jan Jönsson. Han er mer enn ønsket til å fortsette sin trenergjerning, og AaFK vil helt sikkert strekke seg langt for hans underskrift.  Avgjørelsen får vi i løpet av denne måned, mellom 20. og 25. august er det sagt. At det er familiesituasjonen som er det mest avgjørende er godt kjent. Den kan verken du eller jeg gjøre noe med, og inntil da kan vi bare krysse fingrer – kanskje noen tær også – for at Jan Jönsson også blir med i fortsettelsen.

Ingen er uerstattelige, men Jönsson-kontinuiteten er kanskje viktigere enn vi aner.
15 SISTE
  I BILDET: Når enden er...
  Svakheter i begge ende...
  I BILDET: Glede i bøke...
  – Barrantes må selvsag...
  Skandaløs og uverdig k...
  Uff og uff – hjem fra ...
  I BILDET: Musikk frå e...
  Mange tomme seter på C...
  I BILDET: Når kroppen ...
  I BILDET: Kjærlighet e...
  I BILDET: En brennende...
  Usikkerhet foran serie...
  I BILDET: Jakten på no...
  I BILDET: Eventyrnerd ...
  Jan Jönsson bør velge ...