Søkeord:  
Søk
SISTE NYTT
  4. desember 2019
  27. november 2019
  20. november 2019
  13. november 2019

AaFK: Glem gullet – tenk på neste kamp

Om gulldrømmen: ”...grunn til å minne om at det er like kort vei nedover til en mer beskjeden plassering.”

AaFK
Tekst Per Rich Hunstad   
Foto Arkivfoto   
(21/08/2013)
 
BILDETEKST: Hamed Allah og resten av AaFK må glemme gulltanker og konsentrere seg om neste kamp, mener Per Rich Hunstad.

– – –
 
 
Her følger ukas gode og enkle råd. Til trener Jan Jönsson, til Leke James, til Hamed Allah, til nykommer Houcine Zaidoun, til Jo Nymo Matland, til Fredrik Carlsen, ja, til alle i AaFK. – Gå tilbake til start. Hold fokus, tenk en kamp av gangen. Tenk på de enkle arbeidsoppgavene. Glem gullet.
Etter søndagens flotte seier over Tromsø kunne jeg både lese og høre at nå går vi for gull. Fra flere AaFK-spillere ble det forkynt høyt og tydelig: – Nå skal vi ta gullet.

Etter min mening er det litt skremmende lesning. Ikke for det. Jeg elsker optimismen, jeg elsker optimister, jeg elsker mennesker som fokuserer på det positive, og jeg elsker mennesker som har blikk og tanker oppover. Men optimisme uten en viss form for realisme er egentlig ikke så veldig fornuftig. Da kan det lett bikke mot dumhet, og det er jo dumt. Enklere kan det kanskje ikke sies, ikke sant.

Nøkternt. Seinest i forrige uke sa Jonatan Tollås Nation at hverdagen kommer helt sikkert. Han var selvfølgelig veldig fornøyd med sesongen så langt, men ga likevel uttrykk for at det ikke nødvendigvis ville fortsette på samme måte. Fornuftig sagt av lagkapteinen. 

Jeg ser absolutt ikke bort fra at Jonatan Tollås Nation innerst inne drømmer om bronse og kanskje edlere metall, men samtidig vet han at det tross alt skal spilles noen kamper til før det hele er avgjort. 10 kamper gjenstår, det betyr at det fortsatt skal deles ut 30 poeng. Mye kan derfor skje, og jeg tror nesten at jeg kan garantere at det laget, de spillerne, som ikke greier å holde rett fokus vil ramle av i kampen om de øverste plassene på tabellen.

Bra så langt. Forhåpentligvis greier AaFK-gjengen å hente seg inn igjen til den virkelige hverdagen før søndagens hjemmekamp mot Start. Og forhåpentligvis var det slik at det som ble sagt like etter kampslutt i Tromsø, var noe som ble sagt i gledesrus over å ha vunnet på en vanskelig bortebane.
Etter 20 seriekamper er AaFK på en flott tredjeplass på tabellen. Det er kort vei oppover på tabellen, men sannelig kan det også være grunn til å minne om at det er like kort vei nedover til en mer beskjeden plassering. Ett tap, én uavgjort – og pang, da kan flere lag plutselig være forbi, og hverdagen bli en helt annen.

Tre poeng. Søndagens 2-1-seier over Tromsø var en sterk prestasjon.  Riktignok fikk Tromsø en redusering til 1-2 feilaktig annullert for offside like før pause. Men feilaktige dommeravgjørelser hører dessverre med til gamet, og tross alt er det ingen som vet hva som ville ha skjedd selv om scoringen hadde blitt godkjent. Muligens hadde Tromsø løftet seg noen hakk, men like muligens hadde det også vært slik at AaFK hadde skjerpet seg de siste 45 minuttene. Svaret vil vi aldri få, og derfor har det jo ingen hensikt å spekulere sånn eller slik.

Toppscorere. Spesielt var det både hyggelig og imponerende å se hvor effektive og offensive AaFK var de første 45 minuttene. Ikke det at laget briljerte når de hadde ballen, men det var tydelig at de ønsket å angripe. Ikke minst var det moro å se når Hamed Allah eller Leke James var rettvendt med ballen. Da satte de fart. Da prøvde de å komme i scoringsposisjon. Og heldigvis – samspillet mellom de to blir bare bedre og bedre for hver kamp.

Riktignok fikk vi ikke se samme intensitet etter pause, men det behøver likevel ikke ta glansen bort fra det vi fikk se i første omgang.

Debutant. Marokkanske Houcine Zaidoun debuterte mot Tromsø. Med knall og fall kan en gjerne si. Rødt kort ti minutter før slutt etter en horribel og tullete takling var selvfølgelig kjedelig, men likevel tør jeg konstatere at han hadde en mer enn godkjent debutkamp.

Han er hentet inn for å erstatte Jason Morrison, som var en meget god og viktig spiller for AaFK.  Men sannelig tror jeg Zaidoun er hakket bedre. Like sterk i markeringsspillet, like sterk til å vinne ballen, like sterk i pasningsspillet, men muligens kan vi ane at han er noe hurtigere til å sette spillet i gang i lengderetning. Og heldigvis; han faller ikke like lett som Jason Morrison. Det lover godt. Jeg gleder meg til fortsettelsen.

Spennende duo. Likeså gleder jeg meg også til å se hva Michael Barrantes og Houcine Zaidoun kan gjøre sammen. Kan vi lukte noe meget bra her? På grunn av sein hjemkomst, rett og slett døgnvill, etter landskamp med Costa Rica var Michael Barrantes benket fra start mot Tromsø. Et fornuftig trekk av trener Jan Jönsson.

På grunn av karantene spiller ikke Houcine Zaidoun søndagens hjemmekamp mot Start, men den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves. Det er noen som påstår det i hvert fall.

Start kjemper en knallhard kamp for å unngå degradering. AaFK kjemper en like knallhard kamp i andre enden av tabellen. Men dermed er det ikke sagt at dette blir en enkel oppgave. Tør jeg minne om hva som skjedde i hjemmekampen mot Sandes Ulf  27. juli? Da gikk vi slukøret hjem etter at AaFK hadde tapt 3-2.
15 SISTE
  I BILDET: Når enden er...
  Svakheter i begge ende...
  I BILDET: Glede i bøke...
  – Barrantes må selvsag...
  Skandaløs og uverdig k...
  Uff og uff – hjem fra ...
  I BILDET: Musikk frå e...
  Mange tomme seter på C...
  I BILDET: Når kroppen ...
  I BILDET: Kjærlighet e...
  I BILDET: En brennende...
  Usikkerhet foran serie...
  I BILDET: Jakten på no...
  I BILDET: Eventyrnerd ...
  Jan Jönsson bør velge ...