Søkeord:  
Søk
SISTE NYTT
  4. desember 2019
  27. november 2019
  20. november 2019
  13. november 2019

Blir det med eller uten Jönsson, Latifu og Zaidoun?

”...og faktisk tror jeg begge kan bidra sterkt til at AaFK vil bli et enda bedre lag i 2014 og 2015. ”

AaFK
Tekst Per Rich Hunstad   
(09/10/2013)
BILDET: Houcine Zaidoun og Akeem Latifu.
 
– – –
 
Alle gode ting er tre – er det ikke det vi sier? Jeg tenker på Jan Jönsson, Akeem Latifu og Houcine Zaidoun, som på hver sin måte har vært med å prege AaFK i årets sesong. Jönsson som hovedtrener, de to sistnevnte som innleide spillere nå i høst. Begge med opsjon på kjøp.

Fire kamper gjenstår før 2013-sesongen er slutt. AaFK er fortsatt med i kampen om bronsemedaljen, og ingen skal tvile på at de tre nevnte herrer blir viktige brikker i den spennende serieinnspurten. Men hva så? Hva skjer når sesongen er slutt? Er all tre med når AaFK starter planleggingen av neste sesong? Eller blir det takk og farvel til alle tre?

Det vi i dag vet med sikkerhet er at både Akeem Latifu og Houcine Zaidoun håper på et forlenget tilbud fra AaFK, mens Jan Jönsson fortsatt holder kortene tett til brystet. Fra absolutt alle hold i AaFK er han sterkt ønsket som trener også i de to neste sesongene, men det eneste han har sagt siden det hele egentlig skulle avgjøres en gang i august, er at han vil bestemme seg i neste uke. Hva han mener med neste uke er ikke godt å vite for nå snakker vi faktisk etter hvert om ganske så mange neste uker.

Ja eller nei. Allerede da Jan Jönsson signerte sin første kontrakt med AaFK, gjorde han det helt klart at det var familien som til syvende og sist skulle få bestemme om han skulle fortsette etter 2013-sesongen. For noen uker siden ble det kjent at familien hadde bestemt seg. De sa ja til at han kunne fortsette sin trenergjerning i AaFK. Dermed skulle en tro at saken var opp og avgjort, og at det egentlig skulle være ganske enkelt å komme frem til et ja eller nei til fortsatt jobb i AaFK. Hvorfor skal det egentlig drøye ut? Da må det jo være noe helt annet?

Fra AaFK-ledelsen blir det sagt at foreløpig vet de ikke hva Jan Jönsson vil, men det tror jeg er en sannhet med store modifikasjoner. Nå vet jeg ikke noe med ett hundre prosent sikkerhet, men uten å spekulere for mye virker det jo ganske så utrolig at de sånn uten videre skal godta at treneren gang på gang skal utsette en så viktig avgjørelse. Noen fakta må ha vært på bordet.

Sverige. Jeg har i en tidligere kommentar antydet at Jan Jönsson kan være aktuell for det svenske landslaget. I løpet av ei uke, fredag og tirsdag, skal det hele avgjøres om Sverige blir nummer to eller tre i sin VM-gruppe. Mislykkes de, altså at de blir nummer tre, tror jeg at Jan Jönsson overtar etter Erik Hamrén som landslagssjef, og dermed er hans dager i AaFK slutt. Blir Sverige derimot nummer to vil Jan Jönsson signere for AaFK.

Det har versert rykter om at Djurgården IF og andre svenske toppklubber har ønsket seg Jan Jönsson, og det kan være vel mulig. Men faktisk tror jeg at valget for han kun står mellom AaFK eller det svenske landslaget. Det tror jeg AaFK-ledelsen også er klar over, men at de av en eller annen grunn ikke har ønsket å fortelle det til omverdenen. Hvorfor er jo et godt spørsmål?

Fra Marokko. Houcine Zaidoun har ikke hatt verdens letteste start i AaFK. I sin første kamp, borte mot Tromsø, fikk han rødt kort, i sin andre kamp forårsaket han straffespark til Molde FK i en periode hvor AaFK jaget utligning, og uka etter ble han plaget med gnagsår mellom tærne. Det røde kortet og straffesparket, i tillegg til visse språkproblemer, førte til at han ble deprimert og usikker, som igjen førte til at han ble stresset på treningsfeltet.  I uka før Lillestrøm-kampen ble alt imidlertid roligere, han fant tilbake til seg selv på treningene, og derfor fikk han tillit fra start denne søndagen på Åråsen stadion.

God kamp. Og for de som skulle være i tvil om hans kvaliteter ga han svar på tiltale. Riktignok ikke en helt optimal kamp, men mye av det han gjorde var av meget bra kvalitet. En god defensiv jobb, og offensivt valgte han flere ganger fornuftige pasningsalternativ. En av disse var en suveren gjennombruddspasning til Demar Phillips. Dessverre greide ikke han å omsette denne hundre prosent sjansen til tellende resultat.

Jeg mener faktisk at Zaidoun var AaFK sin beste spiller i 1. omgang, og så får vi heller tilgi noen feile pasningsvalg på tampen av kampen.

Mange kamper. For nigerianske Akeem Latifu har situasjonen vært litt annerledes. Riktignok fikk han sin debut hurtigere enn han selv innbilte seg. Etter kun et par-tre treninger med sine nye lagspillere ble han kastet innpå etter at Demar Phillips ble skadet etter 17 minutter mot Sarpsborg 08. Den oppgaven taklet han imidlertid bra, og bortsett fra Odd-kampen (ute med lårproblemer) har han spilte samtlige kamper denne høsten. Som høyre back.

Har han overbevist nok til å få forlenget kontrakt? Tja, det vil jeg si. Mye av det han har gjort har vært av bra kvalitet. Det er positivt at han er relativt hurtig, det er positivt at han er sterk, og det er positivt at han ønsker å være med fremover på kant. Noe minus imidlertid på defensive valg. Et par av disse nesten for horrible å regne, men det kan vi kanskje skrive på kontoen for noe manglende rutine. En vinter med god og fornuftig trening så er slike valg forhåpentligvis en saga blott.

Etter min mening er både Akeem Latifu og Houcine Zaidoun spillere som AaFK bør tilby forlenget kontrakt. Begge er i begynnelsen av tjueårene, begge er i en fin utviklingsfase, og faktisk tror jeg begge kan bidra sterkt til at AaFK vil bli et enda bedre lag i 2014 og 2015. Det er jo ikke så verst, det da.
15 SISTE
  I BILDET: Når enden er...
  Svakheter i begge ende...
  I BILDET: Glede i bøke...
  – Barrantes må selvsag...
  Skandaløs og uverdig k...
  Uff og uff – hjem fra ...
  I BILDET: Musikk frå e...
  Mange tomme seter på C...
  I BILDET: Når kroppen ...
  I BILDET: Kjærlighet e...
  I BILDET: En brennende...
  Usikkerhet foran serie...
  I BILDET: Jakten på no...
  I BILDET: Eventyrnerd ...
  Jan Jönsson bør velge ...