Søkeord:  
Søk
SISTE NYTT
  4. desember 2019
  27. november 2019
  20. november 2019
  13. november 2019

Endelig seier igjen – AaFK knuste Viking i Stavanger

Om Hamed Allah:”Oppofrende jobbing på topp ble kronet med tre fantastiske scoringer.”

AaFK
Tekst Per Rich Hunstad   
Foto Brano Beliancin   
(30/10/2013)
BILDET: Begivenhetene – og avklaringene – i forrige uke kan ha vært en medvirkende årsak til at Viking ble knust hjemme i Stavanger sist fredag. Jan Jönsson (t.v.) og Hamed Allah vil være nøkkelpersoner også i resten av sesongen, og neste år.
 
– – –
 
At det går an. Snakk om forvandling. Forrige helg, i hjemmekampen mot Strømsgodset, så vi et lag som ikke fungerte. Vi så et lag hvor  flere av spillerne var direkte sure og gretne, og vi så flere individuelle prestasjoner som på mange måter var under enhver kritikk. På grensen til det horrible. Ikke minst var det meget skuffende å se at nøkkelspillere som Michael Barrantes og Hamed Allah var så umotiverte.

Så går det seks dager, og plutselig er alt – i hvert fall nesten alt – på stell. I Stavanger slo AaFK tilbake så det monnet. Attpåtil manglet flere sentrale spillere, men det skulle en ikke tro. Leke James og Fredrik Ulvestad spilte ikke på grunn av skade, mens Michael Barrantes stod over med karantene. Derfor var det kort og godt imponerende å vinne 3-1, meget fortjent også, over Viking.

Overraskende. Hvem hadde vel drømt om et slikt resultat, og hvem hadde vel drømt om at AaFK skulle slå så kraftig tilbake etter så mye motgang denne høsten. Husk at AaFK ikke hadde vunnet på sju kamper, og husk også at Viking ikke hadde tapt én eneste hjemmekamp på over ett år.

Hvorfor denne plutselige forvandlingen? Unnskyld meg, men hvordan kan det skje – ikke bokstavelig talt – men likevel, at et lag stiger opp fra det mørkeste helvete og rett til den vakreste himmel?
Kjære leser, jeg tror faktisk ikke det er mulig å forklare det på en enkel måte. Det er nok mer sammensatt enn som så, og derfor tør jeg ikke å gjøre et eneste forsøk på å konkretisere hva som er den direkte årsaken.  

Krangling. Men det er kanskje lov å antyde noe som kan ha hatt innvirkning. I den siste tiden har det versert rykter om uro og krangling i spillergruppen? Har det vært noe hold i disse, eller har det bare vært løst prat? Fra mitt ståsted har det absolutt ikke virket som annet enn at kameratskapet har vært helt flott. Jeg har fulgt flere treninger, jeg har snakket med mange spillere, trenere og ledere, og mitt inntrykk har vært at miljøet i spillergruppa har vært både harmonisk og humørfylt. Men kunne jeg ha tatt feil?

I alle lag, ja overalt, oppleves slitasje. Ikke bare kan det oppleves, det ville egentlig være unaturlig om det ikke var gnisninger sånn i rykk og napp. Etter en glimrende vårsesong har AaFK vært gjennom en lang og tung periode med hele sju kamper uten seier, og det har selvfølgelig vært frustrerende for spillergruppa. Og frustrasjon sliter som kjent på humøret.

Løsning 1 og 2. På det felles spillermøtet etter kampen mot Strømsgodset ble det rensket opp i rusk og rask.  Alle fikk snakke ut. Trener Jan Jönsson hadde også individuelle samtaler med flere spillere. Det slo meget positivt ut i Stavanger. Søndag kommer Vålerenga til Ålesund, neste helg avsluttes årets sesong borte mot Sogndal. Først etter disse kampene er spilt vet vi om det som skjedde mot Viking kun var et blaff.

Det har i lengre tid vært usikkert om Jan Jönsson ville fortsette som AaFK-trener. Kvelden før Viking-kampen signerte han ny kontrakt som binder ham til klubben i to år til. Alle har benektet at usikkerheten som har vært rundt treneren de siste ukene har påvirket spillerne i negativ retning. Det er jeg imidlertid ikke så sikker på. Jeg tror faktisk at signeringen var en lettelse for spillerne. Alle har ønsket å ha med seg Jönsson videre, og da de fikk svaret de har ventet på så lenge må det ha gledet alle hjerter. Kanskje var det også det ekstra lille kicket spillerne trengte for å heve seg i serieinnspurten?   

Løsning 3. Hamed Allah, navnet skrives uten bindestrek, har ikke vært lett å bli klok på denne høsten. Han har gjort så mye rart at det har med rette blitt stilt spørsmål om han faktisk er så god som vi trodde? Flere ganger har han driblet seg bort istedenfor å bruke en bedre plassert medspiller. At han har hatt tendenser til å falle altfor lett har også ergret både medspillere og dommere. Vi har også i perioder sett et kroppsspråk som har signalisert at det kunne være stjernenykker på gang. Mot Strømsgodset var det så ille at det kunne nesten ikke blitt verre.

Derfor var det ekstra overraskende, ekstra morsomt og ikke minst meget hyggelig, å se hva han presterte mot Viking. Oppofrende jobbing på topp ble kronet med tre fantastiske scoringer. 1-0 etter en perfekt heading i 1.omgang. 2-0 og 3-0 etter pause. Spesielt luktet det klasse av det tredje målet. Fra cirka 10 meter satte han ballen kontrollert og knallhardt i nettet.

No smile. Etter alle tre scoringene så vi en Hamed Allah som ikke viste ytre tegn på glede. Ikke et lite smil en gang, men jeg velger å tro han når hans sier at han var glad.

– Jeg viste gleden innvendig, scoringene var dedikert til mine fans i Marokko, sa han. Han benektet at det var en markering av ett eller annet, og jeg velger faktisk å tro han. Det bør alle andre også gjøre.

Hva fremtiden vil bringe er ikke godt  å vite, men det er ingen tvil om at Hamed Allah er gull verdt for laget når han viser seg frem som mot Viking. Trener Jan Jönsson skjønner sannsynligvis også akkurat det.  Da blir det hans oppgave å sørge for at Hamed Allah også er på det sporet.

I høst har vi sett at AaFK har spilt med en eller to spisser. Jeg er overhodet ikke i tvil om at Hamed Allah får ut sitt aller beste når han har en makker ved siden av seg. Derfor bør AaFK alltid spille med to spisser.  15 SISTE
  I BILDET: Når enden er...
  Svakheter i begge ende...
  I BILDET: Glede i bøke...
  – Barrantes må selvsag...
  Skandaløs og uverdig k...
  Uff og uff – hjem fra ...
  I BILDET: Musikk frå e...
  Mange tomme seter på C...
  I BILDET: Når kroppen ...
  I BILDET: Kjærlighet e...
  I BILDET: En brennende...
  Usikkerhet foran serie...
  I BILDET: Jakten på no...
  I BILDET: Eventyrnerd ...
  Jan Jönsson bør velge ...