Søkeord:  
Søk
SISTE NYTT
  4. desember 2019
  27. november 2019
  20. november 2019
  13. november 2019

Usikkerhet foran seriestart

OM HANDLELAPPEN: ”Lista er bearbeidet grundig, og derfor må en anta at her finnes kvalitetsspillere.”

AaFK
Tekst Per Rich Hunstad   
Foto Arkivfoto: Fridgeir Walderhaug   
(26/03/2014)
Er du en av dem som tror at AaFK skal kjempe blant de aller beste i årets Tippeliga-sesong? Glem det fortere enn svint. Imidlertid: Hvis AaFK signerer en Hamed Allah-kopi, en meget solid forsvarsspiller og kanskje også en kantspiller i løpet av de kommende dager, ja, da kan du revurdere drømmen om medalje. Men ikke før.

De sier at de er glade i AaFK. De sier de tjener sine penger utenfor AaFK. Likevel greide de ikke å takke nei da tilbudet ble stort nok. Da en kinesisk klubb ønsket å kjøpe Hamed Allah for 34 millioner kroner – en herlig stor sum – ble penger viktigere enn sportslig suksess. Har investorene satt seg selv på sidelinja i en sesong da klubben skal feire sine 100 år?

Uenig. ÅFAS-leder Bjarne Haagensen, styremedlem Per Waagan og de andre investorene kan gjerne riste på hodet. De kan gjerne si at jeg ikke har peiling på hvordan en fotballklubb skal driftes økonomisk. Det er greit nok for meg, det. Men kan de motbevise det jeg spør om? Klart at økonomi er viktig, men å vinne fotballkamper er også viktig.
 
Apropos dette med å være glad i, og dette med at det ikke er så viktig å tjene penger på AaFK. Regnskapene til ÅFAS viser at de har drevet med underskudd de siste sesongene. Nå vil jeg ikke harselere med Per Waagan og hans kompiser, men hva med et spleiselag? Hvorfor ikke åpne lommeboka, rett og slett gi klubben i sitt hjerte det nødvendige beløpet som skal til for å dekke underskuddet. Eller i hvert fall noe av det? Gratis, fritt og franko. Uten forpliktelser. Det hadde vært storsinna, det. Det hadde vært handling, det. Da kunne vi beholdt Hamed Allah. Men kanskje er det ikke så enkelt? Den man elsker, tukter man, er det noe som heter.  

Optimisme.
Da sesongoppkjøringen startet i begynnelsen av januar var det høylytt snakk om edelt metall, medalje, en jubileumssesong i sus og dus. Ikke bare fra mannen i gata, men også i de indre gemakker på Color Line stadion ble det snakket om de kommende hyggestunder vi skulle få sammen med laget. AaFK har spilt ni treningskamper, og det vi har sett så langt gir overhodet ikke noe grobunn for at det skal bli slik.

Hvis de individuelle prestasjonene – både individuelt og lagmessig – ikke blir betraktelig bedre vil AaFK i 2014 i beste fall bli et lag midt på tabellen, i verste fall kan vi oppleve et lag i bunnstrid. Unnskyld meg, godtfolk, dagens spillerstall er kort og godt ikke sterk nok til å være blant de beste i Norge. Hvis Hamed Allah ikke hadde blitt solgt ville jeg tippet AaFK på medaljeplass. Han var kun én spiller, men likevel en meget viktig brikke i det AaFK-treneren ynder å kalle sitt puslespill.

Ønskeliste.  Jan Jönsson er en optimistisk mann, og han har i flere intervjuer sagt at hans mål er at laget skal bli bedre enn i fjor. Men han har også flere ganger understreket at da trenger han noen forsterkninger, noen spillere som kan gå rett inn i førsteelleveren. Jönsson, i samarbeid med administrativ leder i Sport, Jan Erik Sørnes og scout Harald Aabrekk har levert fra seg ei liste med spillere de mener kan passe inn. Lista er bearbeidet grundig, og derfor må en anta at her finnes kvalitetsspillere.  

Penger. Fra ledelseshold, med klubbdirektør Henrik Hoff i spissen, er det forkynt at de har økonomiske midler til å hente spillere fra ei hylle relativt høyt oppe. I skrivende stund, mandag formiddag, er det ikke gjort noen signeringer. Blir det kanskje for flåsete å spørre om hvilken hylle det snakkes om?

 At Henrik Hoff også sier at de ikke skal gjøre noe overilt, ikke gamble for mye, de må vite at den de henter inn vil slå til, er jo greit nok. Men har ikke Harald Aabrekk gjort denne evalueringen? Er det ikke det som er hans jobb? Jeg vet ikke om ledelsen vil overprøve sin scout, men på mange måter virker det slik. Jeg håper jeg tar feil, virkelig.

Sverige. Siste navn på ryktebørsen er en svenske. Mikal Dyrestam, 22 år, debuterte i fjor høst på det svenske A-landslaget, og skal visstnok ha vært aktuell for de to engelske Championship-klubbene Bolton og Derby. Jeg har ikke peiling på hva pris er, andre betingelser, hans helsetilstand, men sportslig virker det jo veldig bra. Ingen ulempe at han er kortreist heller. Men uansett, han er kun én av de tre som trener Jönsson mener laget trenger.

I fjor tippet jeg AaFK på sølvplass i serien, i 2012 var mitt tips bronsemedalje. I 2014 vet jeg sannelig ikke hva jeg skal tippe. Akkurat nå er det dessverre altfor mange løse baller i lufta. Derfor vil jeg ikke tippe årets tabell. Men jeg kan vel si så mye at jeg tror Rosenborg blir mester, Viking tar sølvet, og jeg tror at Bodø/Glimt og Stabæk må slite mye for å unngå nedrykk. 15 SISTE
  I BILDET: Når enden er...
  Svakheter i begge ende...
  I BILDET: Glede i bøke...
  – Barrantes må selvsag...
  Skandaløs og uverdig k...
  Uff og uff – hjem fra ...
  I BILDET: Musikk frå e...
  Mange tomme seter på C...
  I BILDET: Når kroppen ...
  I BILDET: Kjærlighet e...
  I BILDET: En brennende...
  Usikkerhet foran serie...
  I BILDET: Jakten på no...
  I BILDET: Eventyrnerd ...
  Jan Jönsson bør velge ...