Søkeord:  
Søk
SISTE NYTT
  4. desember 2019
  27. november 2019
  20. november 2019
  13. november 2019

– Barrantes må selvsagt spille

Om Michael Barrantes: "Han har absolutt ikke innfridd, ei heller tatt det ansvaret vi hadde håpet han skulle gjøre."

AaFK
Tekst Per Rich Hunstad (arkivfoto)   
Foto Fridgeir Walderhaug   
(10/09/2014)
BILDET: Michael Barrantes kan være en gnistrende god fotballspiller, men i store deler av sesongen har han opptrådt sur og grinete. Det er ikke bra, men la oss håpe at han leverer varene i de resterende åtte kampene av sesongen. Da kan det bli moro, både for publikum, AaFK og Barrantes.
 
– – –
 
Michael Barrantes har fått mye tyn fra mange hold den siste tiden. Ikke fordi han ikke har spilt så godt som forventet, men fordi han på mange måter har vært litt i overkant arrogant. Innsatsviljen har vært så som så, han har slurvet i samhandlingen med sine medspillere, pådratt seg tullete gule kort, med andre ord så har han vist dårlig lagmoral. 

Spesielt har det vært merkbart og godt synlig når AaFK har spilt bortekamper, og av den grunn er det faktisk mange som mener det er bedre for laget at Michael Barrantes ikke spiller disse bortekampene. Hjemmekamper ja, det er ok, men det får greie seg, mener disse forståsegpåere. Har dere hørt maken til sludder? 

Søndag spiller AaFK bortekamp mot Sogndal. En vanskelig og tøff kamp, det er nå forresten de fleste bortekamper. Klart at Michael Barrantes må spille fra start. La det være poengtert med en gang: Så lenge han er skadefri, så lenge han ikke er totalt ute av form, ja, da vil det etter min mening være helt feil å plassere ham på innbytterbenken.

Stjernespillere skal spille, de skal ikke sitte på innbytterbenken. I så fall er det noe som er helt riv ruskende galt.

Skuffende innsats. Det er ingen skjult hemmelighet at sesongen så langt ikke har vært slik vi alle hadde håpet for Michael Barrantes. Det var stor jubel og glede da han signerte forlenget kontrakt i fjor høst, men etter den tid har pila merkelig nok pekt mer ned enn opp. Han har absolutt ikke innfridd, ei heller tatt det ansvaret vi hadde håpet han ville gjøre.

Når så mye er nevnt, skal vi ikke glemme at han tross alt har spilt noen gode kamper, at han også har gjort flere positive og unike ting i de kampperiodene det har buttet kraftig imot. Vi har tross alt sett pasninger og skudd som mange ikke gjør så godt som ham. Vi må heller ikke glemme, det er viktig å se alt i det rette perspektiv, at han også har vært blant lagets beste spillere selv om han har vært et godt stykke unna sin beste form.  

Costa Rica. Jeg hadde forventet at han ville få et løft da han kom hjem fra VM i Brasil, at han da ville blomstre, kanskje som aldri før, men slik har det forbausende nok ikke blitt. Istedenfor en sprudlende og engasjert Barrantes har vi til tider sett en surmult og gretten Barrantes. Vi har også sett at han i enkelte perioder ikke har vært en spesielt hyggelig lagspiller. Om han har vært sliten eller om han har gitt direkte blaffen, vet jeg ikke. Men det er et godt spørsmål hvorfor det har blitt slik.

Riktignok vil jeg presisere at det er offensivt jeg vil se det beste fra Michael Barrantes. Hva han gjør defensivt er jeg ikke så opptatt av, men har han fått slike oppgaver fra trenerhold, er det klinkende klart at han må gjøre det han har fått beskjed om. Ingen er så gode at de kan neglisjere laget. Det tror jeg for så vidt heller ikke at Michael Barrantes innbiller seg, selv om det av og til kan virke slik.

Marokko.
Nå var det mange som var glade da målgarantisten Hamed Allah ble solgt til Kina i vår. Før han forsvant ble det hardnakket hevdet at det var dårlig kjemi mellom ham og Michael Barrantes, og at det var helt nødvendig at en av de måtte bort. Hvis ikke ville det nesten bli ragnarok.

Michael Barrantes vil verken si det ene eller det andre, men mitt inntrykk er at han kunne levd godt med Hamed Allah på laget. Blant annet har styreleder i AaFK, Kjell Tennfjord, i et intervju her i Nytt i Uka tidligere i år stått frem og sagt at det bare er tull at det var vondt blod mellom de to AaFK-stjernene. Tennfjord har også i ettertid fått støtte av trener Jönsson, som har hevdet det samme.

AaFK-ledelsen og flere investorer var både glade og stolte da de solgte Hamed Allah. De trodde den gang at de hadde gjort noe fantastisk for klubben, men det gjorde de så absolutt ikke.

Nå er det helt klinkende klart at vi ikke får tilbake Hamed Allah. Det er synd fordi jeg tror at vi ville ha sett en helt annen Michael Barrantes hvis Hamed Allah hadde vært AaFK-spiller i 2014. Jeg tror også at vi ville sett et helt annet lag hvis Hamed Allah hadde spilt, vi ville sannsynligvis ha sett flere folk på tribunen også, men det får bli en annen skål.

Lagkamerater. Det er rart med det, men gode spillere trenger gode spillere rundt seg. Ingen unnskyldning eller bortforklaring for det ene eller det andre, ikke for å ta bort ansvar fra noen heller, men slik er det nå en gang. Jeg presiserer at jeg ikke påstår at dagens AaFK-spillere ikke holder mål.

Uansett hvordan vi snur og vender på det hele, er det likevel klart at det nå er på tide at Michael Barrantes leverer varene. Det er ytterligere åtte kamper å spille av årets sesong, og det er de som er viktige nå.

Michael Barrantes må innse at han ikke kan fortsette på samme måte som før, han må fokusere annerledes, han må rett og slett skjerpe seg. Finnes det et visst snev av stjernenykker må de ut av hodet. Han må også forholde seg til realitetene, de medspillerne som er rundt han, er de han må forholde seg til. Det nytter ikke å gremme seg over andre sine begrensinger eller feil, det blir bare for dumt. Greier Michael Barrantes å innfri noe – eller aller helst det meste – kan resten av sesongen bli ganske så kjekk den. Skal vi krysse fingrene for at det begynner kommende søndag ettermiddag på Fosshaugane Campus? Intet hadde vært kjekkere. 

Trenerhjelp.
Trener Jönsson blir også en viktig brikke for Michael Barrantes. Nå må Jönsson håndtere sin presumptivt beste spiller på rett måte, han må si de rette ord, han må gjøre det riktige i treningsøktene, og ikke minst være veldig tydelig i forkant av kampene på hva han forventer og krever av Barrantes.

Kanskje kan det passe med å sitere den engelske forfatteren William Somerset Maughan? Han sa en gang på begynnelsen av forrige århundre: «Å være geni er det samme som å ha ubegrenset evne til å tåle arbeidsslit og anstrengelser. Det eneste som teller er å arbeide. Hvis man arbeider nok, kan man ikke mislykkes».

Vil jeg at Michael Barrantes skal bli lagets arbeidshest? Nei, da har du misforstått. Men krydres hans tekniske repertoar med fighting spirit og guts må det bli bra. Kanskje derfor verdt å tenke over budskapet fra William Somerset Maughan.

Jeg gleder meg til å se Michael Barrantes i aksjon kommende søndag. Kommer vendepunktet som vil redde sesongen for han og hans lagkamerater? Hva sier krystallkula? 15 SISTE
  I BILDET: Når enden er...
  Svakheter i begge ende...
  I BILDET: Glede i bøke...
  – Barrantes må selvsag...
  Skandaløs og uverdig k...
  Uff og uff – hjem fra ...
  I BILDET: Musikk frå e...
  Mange tomme seter på C...
  I BILDET: Når kroppen ...
  I BILDET: Kjærlighet e...
  I BILDET: En brennende...
  Usikkerhet foran serie...
  I BILDET: Jakten på no...
  I BILDET: Eventyrnerd ...
  Jan Jönsson bør velge ...