Søkeord:  
Søk
SISTE NYTT
  15. januar 2020
  8. januar 2020
  18. desember 2019
  11. desember 2019

Tipp slaktevekta til Julien XXVI

Julien-konkurransen har passert sin første mannsalder, og Nytt i Uka inviterer for 26. gang til å tippe slaktevekta på årets Julien.

Aktuelt
Tekst Kenneth Kamp   
Foto Brano Beliancin (arkivfoto)   
(12/11/2014)
Å tippe slaktevekta til Julien er fortsatt like populært som det alltid har vært – ja kanskje mer enn noen gang. Hvert år får vi inn omkring tre tusen Julien-tips, og i fjor fikk vi faktisk inn rekordmange!
Flere av de trofaste Julien-tipperne våre har vært med oss mer eller mindre siden vi starta, men nye kommer stadig til. Noen sverger fortsatt til papirkupongen, men etter hvert har de fleste tipsene begynt å komme inn på e-post. Også i år kan man velge mellom å sende gratis e-post eller å støtte Posten med en tikroning – vinnersjansen er uansett den samme.

Tradisjon
Nytt i Ukas Julien-konkurranse har holdt på siden 1989 og er snart like mye førjulstradisjon som julemanna og gavekjøp. Konkurransen dreier seg om å tippe slaktevekta til en tilfeldig utvalgt gris som får navnet Julien, og reglene er stort sett de samme som de alltid har vært.

Gjennom det meste av Juliens historie, har grisen blitt slakta og levert av slakteriet på Volsdalsberga, men etter at slakteriet der ble nedlagt, har grisen kommet fra Ringdal på Hellesylt.
To desimaler

Ole Ringdal velger altså ut en tilfeldig gris som premie i konkurransen, og den av leserne våre som tipper slaktevekta så korrekt som mulig – med to tall etter komma – vinner halve grisen. De to som kommer nærmest, vinner henholdsvis en halv bakpart og en halv forpart.
Historia har vist at det alltid blir tett i teten, og det er slett ikke uvanlig at flere lesere tipper korrekt slaktevekt eller kommer like nærme. I så fall blir det loddtrekning om hvem som vinner den beste premien.

Fem kilo kvalitetspølse
Som vanlig blir det fem sjanser til å tippe riktig vekt – og fire sjanser til å være med i trekninga av de fine ukepremiene med fem kilo assortert kvalitetspølse fra Ringdal. Her får man både kokt ringdalsmør, hellesyltpølse, svinemør og røykt og urøykt julepølse. Denne premien trekkes ut helt tilfeldig, og vinnersjansene er like store både for flinke og mindre flinke slaktevekttippere.

Reglene
Det er altså mulig å sende inn kupong eller e-post hver av de fem ukene konkurransen varer, men bare en kupong i samme navn hver uke. Det er imidlertid ingenting i veien for at alle familiemedlemmer sender inn hver sin kupong hver eneste uke. Dessuten er det lov å tippe på vegne av andre, men forsikre deg i så fall om at den du tipper for, ikke tipper selv også. Da blir det nemlig diskvalifikasjon.

For at ikke altfor mange skal ende opp med å tippe samme vekt, krever vi to desimaler i svaret – altså to tall etter komma. Det vil si at du tipper slaktevekta med en nøyaktighet på ti gram.
For dem som er litt uerfaren når det gjelder normal slaktevekt for gris, kan vi opplyse om at alle de 25 foregående Julienene har veid mellom 70 og 85 kilo. Det er altså ikke overraskende om også Julien XXVI havner innenfor disse vektgrensene. Slaktevekta er for øvrig vekt uten hode og bakføtter.

Er det to stykker som tipper helt korrekt slaktevekt, blir altså den ene trukket ut som førstepremievinner, mens den andre får andrepremien. Når to stykker står likt i kampen om tredjepremien, vil den ene bli trukket ut med premie og den andre ikke. Harde bud, men slik er reglene.

Viktig!
Julien-tipsa kan enten sendes inn ved å klippe ut originalkupongen her i avisa, eller ved å sende til e-postadressa julien@nyttiuka.no. Uansett hva du velger, så husk å få med navnet ditt, telefonnummer, adresse, postnummer og -sted. Informasjonen blir kun brukt til å kontakte deg dersom du vinner en premie i Julien-konkurransen.

Det er viktig at telefonnummeret du oppgir er et du kan nås på på dagtid. Dersom du trekkes ut som vinner av ukepremien, blir du nemlig oppringt fredag formiddag. Svarer du ikke på telefonen da, går premien til en annen.

Pølsetrekningene foregår de fire kommende fredagene klokka ti på dagen. Kuponger og e-poster som kommer inn etter dette, går videre til uka etter. Aller siste frist for å tippe slaktevekta til Julien XXVI blir fredag 12. desember kl. 10, men den siste uka er det ikke pølsetrekning. 


15 SISTE
  Ålesund mangler enebol...
  Kan bli nærmere 40 000...
  Inger Harrington står ...
  Flere elever per lærer...
  Mer børsting og mindre...
  20 KJAPPE: Drømmer om ...
  20 KJAPPE: Stor fan av...
  Enormt engasjement for...
  Tipp slaktevekta til J...
  Politiet: Ungdomsrusen...
  Aksjen med størst pote...
  Får ikke lenger «lønn»...
  Grønne John John vil b...
  Eventyrlig bruktbilsal...
  Kristin klamrer seg fa...