Søkeord:  
Søk
SISTE NYTT
  15. januar 2020
  8. januar 2020
  18. desember 2019
  11. desember 2019

20 KJAPPE: Stor fan av Jonas

Hvem: Trude Pedersen (28), ugift
Hva: «Banksjef» for Banken Studenthus, Høgskolen i Ålesund
Hvor: Ålesund, men kommer fra Byrknesøy

Aktuelt
Tekst Willy Haram   
Foto Willy Haram   
(19/11/2014)
Hva er du opptatt av akkurat nå?
– Etter en utrolig hektisk tid fra semesterstart prøver jeg nå å sette pris på hverdagen. Det har blitt lite skole den siste tiden, og jeg har en bachelor-oppgave som skal leveres før jul, så nå er det viktigste å samle tankene og sette fokus på skolearbeidet. I tillegg til skole, tar selvfølgelig Studenthuset mye tid. Vi går inn i en hektisk måned med både eksamensfester og julebord.

Hva er den beste oppfinnelsen gjennom historien?
– Hjulet, det får jo verden til å gå rundt. Strøm er jo også ganske fiffig, men den kom vel igjen av vannhjulet. Jeg går for hjulet.  

Har du en hobby?
– Det blir dessverre altfor lite tid til hobbyer, men når jeg har tid liker jeg å spille gitar og lese bøker.  Jeg elsker å være ute, og det blir mange turer på fjellet når været tillater det.

Hva er din største kulturelle opplevelse?
– Jeg er utrolig glad i å reise. Da jeg var 20 år var jeg i India i tre uker, som del av en lengre tur. Det var veldig sterkt å se den omfattende  fattigdommen. Spesielt ille var det å oppleve alle de små barna som manglet lemmer og bodde på gata. Jeg var også på «folkemordmuseet» i Phnom Penh i Kambodsja. Tuol Sleng Genocide Museum var tidligere en konsentrasjonsleir og et tortursenter, og ble lagt ned for bare 40 år siden. Guiden vår hadde foreldre som ble drept der. Inntrykkene derfra kommer til sitte i for alltid.

Hvilken bok ligger på nattbordet?
– Jeg har nettopp lest ferdig “Politi” av Jo Nesbø. Nå venter “Helvetesuka” av Erik Bertrand Larssen, jeg tenkte den var grei å lese litt på sidelinja nå inn mot eksamensperioden.

Favorittmusikk?
– Jeg er veldig åpen når det kommer til musikk, og dagsformen avgjør hva som blir spilt. Er jeg på trening, går det mye i Volbeat og sanger med litt trøkk i. Ellers kan jeg høre på alt fra Mumford & Sons, First Aid Kit til Bruce Springsteen.

NRK, TV2 eller TVNorge?
– Jeg ser veldig lite på TV og bruker heller Netflix om jeg først skal sette meg ned å se noe. Da slipper jeg reklamepauser og får sett akkurat på det jeg vil. Det jeg ser på TV er først og fremst nyheter, og litt Grey's Anatomy.

Er du flittig på sosiale medier?
– Ja. Jeg tror jeg kunne vunnet NM i sosiale medier om dagen. Ekstremt mye av jobben er organisering og markedsføring av arrangement, og da er Facebook et fantastisk verktøy for å nå ut til flest mulig, fortest mulig. Det går mye i fellessamtaler og gruppeaktivitet.

Erna eller Jonas?
– Jeg er stor fan av Jonas, han er en ydmyk, sterk og målrettet type. Dagens regjering er fortsatt fersk, og jeg er spent på hva de kan få til. Erna er en dame med bein i nesa og jeg håper på gode ting.

Bruker vi for mye eller for lite av landets oljepenger?
– Jeg må innrømme at jeg ikke har oversikt på hvor mye av oljepengene som går, men jeg tror ikke det hadde skadet å bruke litt tid på blant annet helsestell, og da spesielt eldreomsorg og kreftbehandling.

Bør Norge innføre tiggerforbud?
– Tigging bør være unødvendig. Vi bør hjelpe dem som har behov.

Hvem burde skjerpe seg?
– De som syter og klager, men som aldri løfter en finger for å gjøre noe med det.

Hva gjør du om ti år?
– Mamma vil vel helst at jeg skal si at jeg bor i et hus med hvitt stakittgjerde med mann og fire barn, men jeg er veldig impulsiv og liker tanken på å ikke vite hva som venter så langt frem i tid. Det er en verden med endeløse muligheter og jeg vet ennå ikke hvilken sjanser som vil by seg. Men forhåpentligvis lever jeg det gode liv, og vet å sette pris på det.

Hva ville du ha gjort hvis du fikk ti millioner kroner?
– Jeg ville nok gitt vekk noe. Kanskje reist tilbake til India og gitt pengene til noen som kunne gjort en forskjell der. Deretter ville jeg spandert en skikkelig luksusferie på familien. Så ville jeg investert i ei leilighet og kanskje en bil, før det hadde blitt en skikkelig jentetur til Las Vegas. Burde vel kanskje spart litt også…

Favorittreisemål?
– Jeg elsker Australia. Jeg har vært der tre ganger, og de to siste bodde jeg der over en lengre periode. Det er noe med klimaet, mentaliteten og folkene som er så positive og avslappende. “No worries mate” er jo veldig typisk australsk, men de lever virkelig etter det.

Favorittmat?
– Alt av fisk og skalldyr. Jeg har vokst opp ved havet, og er vant med fersk sjømat, det beste er når du har fiska den selv.

Hva kunne du tenkt deg å lære?
– Å spille gitar, lære meg flere språk og bli rågod i en eller annen kul kampsport.

Hva er det mest unødvendige du eier?
– En blokkfløyte. Skal ikke den bli “in” igjen snart da?  

Hva er det beste og verste med velferdsstaten?
– Det beste er at Norge er et land med uendelig med muligheter så lenge du griper dem, det er trygt å bo her og du får hjelp om du trenger det. Det negative er at folk blir bortskjemt og storforlangende og glemmer hvor heldige vi er.

Hva er meningen med livet?
– Og nyte det, leve det, og omfavne både oppturer og nedturer som en del av det. “It's not about the destination, it's about the journey”.
15 SISTE
  Ålesund mangler enebol...
  Kan bli nærmere 40 000...
  Inger Harrington står ...
  Flere elever per lærer...
  Mer børsting og mindre...
  20 KJAPPE: Drømmer om ...
  20 KJAPPE: Stor fan av...
  Enormt engasjement for...
  Tipp slaktevekta til J...
  Politiet: Ungdomsrusen...
  Aksjen med størst pote...
  Får ikke lenger «lønn»...
  Grønne John John vil b...
  Eventyrlig bruktbilsal...
  Kristin klamrer seg fa...