Søkeord:  
Søk
SISTE NYTT
  Takkar av etter 50 år bak disken
  Forsiktig sjukehus-optimist
  Utbygger sjokkert over maktmisbruk
  Musikalsk nyttårshyllest til Hollywood

Styrelederen lei av hetsen mot Hamed Allah

Kjell Tennfjord er frustrert over alle negative karakteristikker som har haglet over Hamed Allah etter at han forlot klubben. – Han er en fin gutt som har vist klubben hvilke ferdigheter en goalgetter må ha, sier styrelederen.

Sport
Tekst Per Rich Hunstad   
Foto Brano Beliancin (arkivfoto)   
(23/04/2014)
Var marokkanske Hamed Allah virkelig den drittsekken mange vil ha det til? Var han virkelig ei urokråke i spillerstallen? Kjell Tennfjord, AaFKs styreleder, er oppgitt.

– Ja, jeg er det. Hamed Allah har overhodet ikke fortjent den negative omtalen som han har fått. De såkalte problemstillinger er blitt blåst ut av sine dimensjoner. Jeg er overrasket over at media har vært så opptatt av små episoder.

– Nok er nok
Styrelederen sitt budskap er kort og godt at nå må det bli slutt.

– Nok er nok, sier han. – Skal vi ha toppspillere i klubben, må vi akseptere en viss form for egoisme. Jeg har ingen problemer med å si at jeg skulle ønske at Hamed Allah hadde vært AaFK-spiller i 2014. Jeg lærte å kjenne ham som en fin gutt, sier Kjell Tennfjord.

28. februar – temmelig nøyaktig ett år etter at han kom til Ålesund – var Hamed Allah sin korte AaFK-karriere slutt. Da pakket han kofferten, neste stoppested var hans nye klubb i Kina.

Negative karakteristikker
Siden den gang har det nærmest haglet med negative karakteristikker om fjorårets toppscorer. I aviser, papir og på nett, og i ulike TV-kanaler, har vi gjentatte ganger lest og hørt bastante påstander om hvor dårlig innflytelse Hamed Allah hadde på miljøet i AaFK. Smitteeffekten har vært stor, og nå er det også mange av de meste hardbarkede AaFK-supportere som tror at det var slik.
Sitater av noe som har blitt skrevet eller sagt om Hamed Allah er: 1) Han delte klubben. 2) Hvis han ikke hadde reist, hadde han ødelagt det gode AaFK-miljøet. 3) Han var en stor egoist som kun tenkte på seg selv.

Etter RBK-kampen hjemme på Color Line stadion skrev VG: ”Stjernespilleren Michael Barrantes strålte uten Hamed Allah på banen. Duoen hadde et svært dårlig forhold, spesielt den siste tiden”.  (La meg tilføye: Trener Jönsson sa i samme artikkel at konflikten de to mellom ble litt blåst opp, men det hindret likevel ikke journalisten å konkludere slik han gjorde.)

– Tapt to verdenskriger
10. april skrev den velkjente fotball-eksperten Lars Tjærnås følgende i sin blogg. ”I en treningskamp på La Manga så jeg Hamed Allah rusle av banen med et kroppsspråk som om han alene skulle ha tapt to verdenskriger. Hans verdenskrig var imidlertid at han var blitt nektet å ta et frispark”. 
 
Tjærnås avsluttet bloggen med følgende ord. ”I Ålesund ser det ut som Michael Barrantes nå lever i et hus der noen har åpnet et vindu og sluppet inn frisk luft. Det var til beste for alle at rivalen forsvant”.

Uforståelig
 – Hva tenker du når du leser slikt?

– Jeg har ikke fått med meg alt som er skrevet eller sagt, men jeg forstår rett og slett ikke at noen kan påstå det de gjør. Jeg vil ikke kommentere enkeltsaker eller hva enkelte blir sitert på, det kan lett bli misforstått. Men det er sterkt når det blir hevdet at han var i ferd med å ødelegge klubbmiljøet, sier han.

– Det er synd at det blir vinklet slik, sier Tennfjord, og legger til:

– Ingen må glemme at Hamed Allah i 2013 ble kåret til årets spiller av spillerne. Hva forteller det? Dessuten sa Jan Jönsson senest i begynnelsen av februar at Hamed Allah hadde jobbet hardt og seriøst i sitt treningsarbeid. 

Greit forhold
– Slik jeg også har forstått det, var forholdet mellom Hamed Allah og Michael Barrantes helt greit. I alle prestasjonsgrupper skal det være fight, og det skal vises guts. Alle vet at det fra tid til annen, kall det gjerne i kampens hete, oppstår uenighet og knuffing. Det er helt normalt. Jeg er helt sikker på at de to hadde hatt en kjempesesong hvis de hadde fått spille sammen.

 – Hva er din oppriktige mening om Hamed Allah?

 – Det er veldig mye positivt å si om ham. Styrelederen tenker seg litt om før han utdyper:

– Jeg forstår utmerket godt at mange ble skuffet da vi solgte Hamed Allah. Etter flere års søk hadde vi endelig funnet goalgetteren, og så solgte vi ham etter så kort tid. Han ville helt sikkert prestert meget bra i år, og jeg beklager at han ikke er AaFK-spiller i vår jubileumssesong.

– En kombinasjon av økonomi og spillerens egen vilje ble imidlertid til slutt det avgjørende, og ut fra en totalvurdering mener jeg at vi ikke hadde noe valg. Vi måtte la han avslutte sin kontrakt med AaFK.

Mye å takke ham for
– Jeg vil takke Hamed Allah for det han har gjort for AaFK, og det mener jeg alle og enhver bør bite seg merke i, presiserer Tennfjord.

– Helt konkret må vi aldri glemme at han signerte 15 mål og seks assist i Tippeligaen 2013, og at han genererte store inntekter tilbake til klubb og investorer.  Litt mindre konkret, men like viktig, er at han la lista for nivået på en topp goalgetter. Og han viste oss også hvilke ferdigheter en goalgetter på dette nivået bør besitte. Det var og vil alltid være nyttig lærdom for alle i AaFK, presiserer han.

Kjell Tennfjord vil gjerne ha frem at det han har sagt i dette intervjuet ikke skal oppfattes som et dementi av det ene eller det andre.

– Nei, sier han.

– Jeg ønsker kun å vise Hamed Allah rettferdighet. På hans vegne er jeg glad for at han ikke har fått med seg alt som har blitt skrevet eller sagt, sier Kjell Tennfjord. 
 15 SISTE
  Den gode svensken takk...
  Svakheter i begge ende...
  – Barrantes må selvsag...
  Skandaløs og uverdig k...
  Uff og uff – hjem fra ...
  ”Mos” gleder seg til å...
  Mange tomme seter på C...
  Oppmuntrende seier i H...
  Styrelederen lei av he...
  Festfotball mot Rosenb...
  Jan Jönsson tenker på ...
  Usikkerhet foran serie...
  Skuffende sesongoppkjø...
  Fotballmedaljegrossist...
  Ja til Bellakhdar – ne...