Søkeord:  
Søk
SISTE NYTT
  15. januar 2020
  8. januar 2020
  18. desember 2019
  11. desember 2019

Her er resepsjonisten på det nye rockehotellet i Oslo!

Jenny Langlo satser for fullt på musikken denne høsten, men har også fått seg en liten bijobb – som resepsjonist på det nye rockehotellet på Jernebanetorget i Oslo.

Kultur
Tekst Kenneth Kamp   
Foto Kenneth Kamp (arkivfoto)   
(17/09/2014)
Utad har det vært litt stille omkring Jenny Langlo det siste året. Men Idol-vinneren fra 2011 satser fortsatt på musikken.

– Jeg har brukt mye tid på å være i miljøet og å samle gode folk rundt meg. Nettopp nå i helga har jeg fått på plass ei ny skrivegruppe med veldig flinke folk, forteller stordalsartisten.

Bryllupssang
Det siste året har hun ikke vært å se på ordinære konsertscener, men det betyr ikke at hun ikke har holdt konserter. Hun har bare holdt seg til mer private arrangement:

– Denne helga har jeg vært hjemme på Sunnmøre for å spille i bryllup. Det har blitt noen slike jobber, og det er veldig koselig, sier hun.

Pop-bachelor
Offentlige konserter vil hun vente med til hun har mer nytt materiale å komme med, sier hun. Likevel har hun mer enn nok oppdrag – så mye at hun fant det best å slutte med musikkutdanninga hun holdt på med. I fjor studerte hun nemlig ved Nordisk Institutt for Scene og Studio, der hun holdt på med en bachelorutdanning i pop.

– Jeg gav meg etter ett år, fordi jeg fikk så mye å gjøre. Men det er jo bare positivt, det, sier Jenny blidt.

Rockeresepsjonist
Utover høsten blir det altså full satsing på å lage mer musikk. Innimellom har hun også tenkt å livnære seg på litt mer tradisjonelt vis – som hotellresepsjonist. Eller, forresten, det er visst en noe utradisjonell resepsjonistjobb – på det nye «rockehotellet» til Petter Stordalen på Jernbanetorget, Comfort Hotel Xpress Central Station.

– Det var flere hundre søkere til åtte stillinger – og blant dem som fikk jobbene, var vi faktisk fire sunnmøringer! De var ute etter folk med personlighet, og de som ble ansatt er ekstremt utradisjonelle folk, ler hun.

Oppgavene til resepsjonist-Jenny blir ikke å sjekke inn og ut og ta betaling – det fikser nemlig gjestene selv. I stedet skal hun hjelpe dem med det de ellers måtte ha behov for, prate med dem, fortelle hva som er verd å se i Oslo og generelt sørge for å holde en god stemning på hotellet.

– Jeg var selv stamgjest på det første rockehotellet i Oslo, på Youngstorget, da jeg drev og reiste rundt med Universal etter Idol. Der hadde vi også noen konserter, forteller hun.

Tanken bak rockehotellene er for øvrig at atmosfæren skal være mer urban og snippeløs enn på ordinære hoteller. Det er høy musikk, Play Station og fotball i fellesarealene, utsjekkingstida er seinere på dag, og dyre tjenester som room service, minibar og restaurant er skrella bort.

De rette folka
Jenny har nå to ulike skrive- og produsentteam tilknytta seg, med hvert sitt studio. I tillegg har hun kontakt med enda en produsent og studio, og med en rekke andre som ønsker å hjelpe henne til å yte maksimalt som artist.

– Det å ha en god produsent er veldig viktig – det er alfa og omega. Men jeg har ikke hatt dårlig tid, og har venta på å finne de rette folka. Nå har jeg dem på plass.

Bredere uttrykk
Musikalsk har hun utvikla seg siden Idol-tida, forteller hun:

– Jeg har vokst som person, og da skjer det helt naturlige endringer også i musikken. Spekteret har blitt bredere, men uten at jeg har forlatt det jeg hadde. Fortsatt har jeg med meg det samme, musikalske uttrykket, men samtidig har det kommet til mye nytt. Jeg prøver ikke å bli noen ny artist, presiserer hun.

Ikke album ennå
De som venter på et album fra Jenny Langlo, må vente enda en stund. Foreløpig er det singler og EP-er som står på programmet:

– I den sjangeren jeg hører hjemme, i kommersiell popmusikk, er det ikke så viktig med album lenger. Det er radiospilling og singler som teller. Det kan jo hende det blir et album en gang, men det er ikke noe jeg tenker på, sier hun.

Selv om Jenny definerer musikken sin som kommersiell pop, presiserer hun at det er et enormt spenn innenfor den kommersielle popen – fra den som er laga kun for å selge til den som også har kvalitet og spenning. Jenny både håper og tror at hun selv hører til i den siste gruppa.

Sykdom
I tillegg til at hun har vært veldig nøye med hvem hun vil ha med seg på laget, er det også en annen grunn til at det har tatt tid for henne å få ut ny musikk – hun har nemlig hatt mer enn sin andel av sykdom etter Idol. Blant annet fikk hun vannkopper rett etter Idol, noe som satte henne ut av spill ganske lenge. Og i sommer klarte hun å pådra seg kyssesyke.

– Kyssesyken har ført med seg en sjelden hudsykdom på beina og har slått meg helt ut. Men nå begynner jeg å kvikne til og er klar for en veldig spennende høst. Så håper jeg at jeg får holdt helsa under kontroll – i alle fall de nærmeste ti åra!
15 SISTE
  Råare enn nokon gong
  Jonas Alaska – ein vel...
  Mahogni speler inn ny ...
  Svanger med barn og pl...
  20 KJAPPE: Om å elske ...
  Ålesund Live erstatter...
  ”Deg” har blitt til ”O...
  Til Høstscena med ryke...
  Her er resepsjonisten ...
  Jazzdamenes høstscene
  21 000 publikummere op...
  Rockefest bak fjellet ...
  Trancedronninga fra Ål...
  Musikalsk sommerglede ...
  I BILDET: Mørk, rar og...
annonse   
Nytt i Uka Forlag