Søkeord:  
Søk
SISTE NYTT
  Styringsgruppa har landa
  Sunnmørsk mat fra havdyp, fjøre, skog og fjell
  Fortsatt usikkert når matavfallsdunkene er på plas...
  Høyaktuelt skredkurs

Ålesund Live erstatter Midtsommerjazz

Den nye festivalen til Momentium skal hete Ålesund Live.

Kultur
Tekst Kenneth Kamp   
Foto Kenneth Kamp (arkivfoto)   
(08/10/2014)
BILDET: SISTE MIDTSOMMERJAZZ: Trass i navnet, har også Midtsommerjazz vært nokså sjangeruavhengig. I år var det folkrockbandet Hellbillies som var den store publikumsmagneten på Midtsommerjazz, som nå altså går inn i festivalhistorien. Arkivfoto: Kenneth Kamp.
 
– – –
 
Momentium har bestemt seg for å satse på en ny, bred og sjangeruavhengig musikkfestival: Ålesund Live skal arrangeres på Sankt Olavs plass over to dager i juni, mens Midtsommerjazz legges ned.
Ved å etablere en festival som går på kryss og tvers av alle sjangre, er målet å treffe det brede lag av musikkinteresserte i alle aldre.

– Noen har vel også oppfatta Midtsommerjazz som ganske sjangeruavhengig, men navnet har likevel gjort den mer bundet. Nå vil vi lage en festival som favner bredt, og som skal ha toppnavn både fra Norge og det store utland, i tillegg til lokale artister, selvfølgelig, sier Terje Erstad hos Momentium.

Stor musikkfestival i sentrum
– Ålesund Live blir den største reine musikkfestivalen i Ålesund sentrum, og målet er å skape en skikkelig folkefest. Det er kjekt når det skjer noe i byen, og Sankten har så fine kulisser for en festival, så det er viktig for oss å være der.

Fortsatt skal det også være plass til litt smalere musikk, men skal det kunne bli en folkefest i en liten by som Ålesund, kan ikke musikken bli for snever, påpeker Erstad. Samtidig er det også klart at de aller største verdensartistene må siktes inn mot Jugendfest og ikke Ålesund Live:

– Sankten er altfor liten for artister som David Guetta og Avicii, men det blir uansett snakk om store, internasjonale og nasjonale navn. Vi hadde jo også ganske store artister den gangen Jugendfest ble arrangert på Sankten, som for eksempel Robyn, Lizzie og Röyksopp, minner Erstad om.

I tillegg til Sankten vil også den blivende scenen i terminalbygget, Terminalen, bli tatt i bruk under festivalen. Her er tanken å holde litt mer klubbprega konserter utover natta, og kanskje som opplading dagen før festivalen starter for fullt.

Terminalåpning i april
– Mange andre festivaler, som Øya, har hatt stor suksess med et eget klubbkonsept, og vi har tro på dette også i Ålesund, sier Erstad.

Terminalen er venta å åpne i mars/april neste år. Publikumskapasiteten vil bli på rundt 300. Akkurat hvordan konseptet for Terminalen vil bli, mer generelt, er ikke helt klart; det må gå seg litt til, ifølge Terje Erstad. Men som trøst for jazzfolket, som nå mister «sin» festival i Ålesund, nevner han at det også kan bli aktuelt med reine jazztilstelninger der.

Den aller første Ålesund Live-festivalen går av stabelen fredag 12. og lørdag 13. juni. Hvilke artister som står på scenen disse dagene er ikke klart, siden festivalen er rykende fersk. Men Momentium har etter hvert opparbeidet seg et så godt rykte hos artistene, at Terje Erstad ikke har problemer med å garantere for at det vil dreie seg om solide musikknavn.
15 SISTE
  Råare enn nokon gong
  Jonas Alaska – ein vel...
  Mahogni speler inn ny ...
  Svanger med barn og pl...
  20 KJAPPE: Om å elske ...
  Ålesund Live erstatter...
  ”Deg” har blitt til ”O...
  Til Høstscena med ryke...
  Her er resepsjonisten ...
  Jazzdamenes høstscene
  21 000 publikummere op...
  Rockefest bak fjellet ...
  Trancedronninga fra Ål...
  Musikalsk sommerglede ...
  I BILDET: Mørk, rar og...
annonse   
Nytt i Uka Forlag