Søkeord:  
Søk
SISTE NYTT
  15. januar 2020
  8. januar 2020
  18. desember 2019
  11. desember 2019

Svanger med barn og plate

Navn: Rikke Lie (Melbø Godø)
Alder: 28
Gift med: Pål Anders Godø
Barn: Venter sitt første barn i januar

Aktuell med: singelen «Paperboat»

Kultur
Tekst Kenneth Kamp   
Foto Kenneth Kamp   
(12/11/2014)
Det har vært stille fra Rikke Lie noen år, men nå er hun igjen klar for å dele musikken sin med omverdenen. Etter X-faktor i 2009, en rekke musikkutgivelser og Melodi Grand Prix i 2012, ble det nok medieoppmerksomhet på en stund. Hun trakk seg tilbake for å finne igjen lysten og gleden med å synge og opptre.

– Selv om jeg ikke har vært aktiv som artist, har jeg skrevet låter hele tida, og nå er jeg klar til å få det ut i verden, sier Rikke.

Debutalbumet hennes har blitt varsla flere ganger, og har til og med blitt navngitt, men enn så lenge har det blitt med noen singler.  Med nye samarbeidspartnere og støttespillere i ryggen, skal albumplanene nå snurre og gå litt fortere.

– Med de største plateselskapene er det gjerne mange å forholde seg til og mange som er med på å bestemme. Nå har jeg nettopp startet et nytt samarbeid med manageren min,  der vi to sammen er de som styrer skuta. Nå får jeg gitt ut musikken som jeg vil gi ut, og etter planen er det ikke lenge før hele albumet får se dagens lys.

Starbox.
Plateselskapet hun nå er tilknytta, heter Starbox Recordings, og er leda av produsent og manager Lars Hustoft. De to kjente hverandre  fra før, og han lurte på om de ikke skulle samarbeide:

– Det er mye takka være han at det nå kommer til å bli plate. Han hadde hørt på musikken min en dag og ringte og sa at dette må vi få ut! Da hadde jeg flytta tilbake til Ålesund, og han satt i studioet på Giske, smiler hun.

– Lars er en veldig flink og driftig fyr. Dessuten har han tro på musikken min og på meg som artist og låtskriver, og det var viktig for at jeg fikk lysten tilbake. Heldigvis – for uten musikken, er jeg ikke et helt menneske.

Hektisk.
Åra i musikkbransjen har vært hektiske, og Rikke forteller at hun egentlig ikke er så glad i rampelyset.

– Jeg ble aldri helt komfortabel med det. Det er veldig mye fasade, og musikken har en tendens til å havne i bakgrunnen. Og det er musikken som er viktig for meg. Samtidig så angrer jeg heller ikke, for jeg har jo opplevd veldig mye spennende også. Men det har vært deilig å komme hjem til Ålesund og bare bo her og lage musikk uten noe krav om prestasjon.
 
Hjem igjen. Rikke har altså flytta tilbake til hjembyen, der hun ikke har bodd siden hun var 18 og dro til København for å studere musikk. Der bodde hun et års tid før hun flytta til Stockholm de neste fem åra, før musikkarieren bragte henne til Oslo.

At hun flytta hjem igjen til Ålesund, skyldtes først og fremst gammel kjærlighet:

– Ungdomskjæresten min var ferdig med flere års studier i Trondheim og vi fant tilbake til hverandre. Ringen ble på en måte slutta da vi begge flytta tilbake til Ålesund.

– Da jeg flytta fra byen, tenkte jeg at jeg aldri kom til å flytte tilbake, selv om jeg alltid har vært veldig glad i Ålesund og er helt avhengig av familien min. Jeg trodde at jeg måtte bo et annet sted for å kunne leve av musikk. Men så kom jeg altså tilbake likevel – og jeg nyter faktisk å leve et helt vanlig A4-liv.

Ekteskap og barn. I februar gifta Rikke seg med sin gjenfunne kjærlighet, Pål Anders Godø, og rett ut på nyåret venter de sitt første barn. Det ser hun fram til – men inntil videre har det ikke satt noe preg på låtskrivinga hennes, forteller hun.
– Haha, nei foreløpig har jeg ikke merka noe der. Men kanskje det kommer senere, når barnet har kommet.

Papirbåt. Singelen som Rikke nå har gitt ut, har fått tittelen «Paperboat», og er ledsaget av en helprofesjonell video som er laga av det lokale produksjonsselskapet Almedia.
 
– Egentlig hadde jeg sett for meg en helt enkel lavbudsjettfilm, men så møtte jeg disse to ambisiøse guttene, så helt slik ble det ikke...

Utenom Rikke er det et gammelt piano som har hovedrolla i musikkvideoen. Rikke sitter og spiller på det på stranda (Blimsanden på Vigra), mens havet langsomt kommer nærmere og til slutt drar med seg hele pianoet. Det siste var visstnok ikke helt etter planen.

– Pianoet skulle egentlig ikke forsvinne. Vi prøvde faktisk å få slept det inn igjen med en varebil, men så ble bilen sittende fast i sanden ... Da så jeg for meg at bilen også kom til å bli borte, og at det ville bli en svært dyr video. Men heldigvis, bare noen få minutter før bilen ville ha forsvunnet, kom det en  snill bonde med en traktor og redda bilen. Og selv om det ikke gikk etter planen med pianoet, så ble jo videoen veldig bra!

Akustisk.
Rikke Lie sverger fortsatt til et nakent og akustisk uttrykk, og det er da også musikk i singer/songwriter-tradisjonen hun helst hører på selv også. «Paperboat» er av det helt nedtona slaget, men hun lover at det blir mer trøkk og tempo på neste låt – uten at det blir noe stilbrudd av den grunn:

– Jeg liker det akustisk og avskalla, og kommer nok aldri til å fylle noen dansegulv med musikken min. Likevel blir det stor variasjon på albumet, fra helt nedstrippa låter med bare få instrumenter og vokal, til store produksjoner med strykere, lover hun.

Låtene hennes blir oftest til ved at hun setter seg ned ved pianoet og finner en enkel melodilinje som hun utvikler videre til en full melodi. Underveis kommer det så en tekst – oftest basert på opplevelser i hennes eget liv, men også på historier fra venner og andre folk rundt henne.

Debutalbumet kommer neste år, og blir en blanding av helt nye låter og de singlene hun allerede har gitt ut. Men før den tid, kommer det enda noen singler, og etter hvert blir det kanskje noen konserter, også.

– Jeg gleder meg veldig til å stå på scenen igjen, men det blir nok ikke helt med det første – av naturlige grunner, sier Rikke Lie med sitt store smil.15 SISTE
  Råare enn nokon gong
  Jonas Alaska – ein vel...
  Mahogni speler inn ny ...
  Svanger med barn og pl...
  20 KJAPPE: Om å elske ...
  Ålesund Live erstatter...
  ”Deg” har blitt til ”O...
  Til Høstscena med ryke...
  Her er resepsjonisten ...
  Jazzdamenes høstscene
  21 000 publikummere op...
  Rockefest bak fjellet ...
  Trancedronninga fra Ål...
  Musikalsk sommerglede ...
  I BILDET: Mørk, rar og...
annonse   
Nytt i Uka Forlag