Søkeord:  
Søk
SISTE NYTT
  15. januar 2020
  8. januar 2020
  18. desember 2019
  11. desember 2019

Henrik Bjørdal kan bli årets slager

”Kanskje blir han også den beste av de beste som noensinne har akslet AaFK-trøya. ”

AaFK
Tekst Per Rich Hunstad   
(19/03/2015)
IMPONERER: Henrik Bjørdal har imponert i treningskampene. Mot Brann spilte han en strålende første omgang. Her ser vi han i aksjon mot Brann sin midtstopper, Erlend Hanstveit. Foto: Einar Gaaseide.
 
- - -
 
Vi så det i årets første treningskamp mot Florø. Allerede da avslørte Henrik Bjørdal at spesielle ting var på gang, og at han hadde tatt mange steg i løpet av vintermånedene. 18-åringen bobler jo nesten over av selvtillit også. 
 
I fredagens kamp var han sterkt delaktig da AaFK de første 45 minuttene nærmest trillet ball i hatt med Brann. Det er bare å glede seg til fortsettelsen. Her kan det bli mye moro. 
 
Jeg er ikke den typen som har for vane å strø rundt meg superlativer, men tendensene vi har sett fra Henrik Bjørdal sin side i årets oppkjøring har vært så gode at jeg tror han kan bli en av de største og mest positive overraskelser i årets eliteserie. Ja, såpass at du ikke en gang trenger å være ihuga AaFK-supporter for å glede deg til å se ham i aksjon i årets sesong. 

Proff. AaFK har fostret flere gode spillere de siste sesongene. Det kan de være stolte av. Fredrik Ulvestad var den siste som reiste ut, til Burnley og Premier League. Henrik Bjørdal er selvfølgelig ikke klar for det ennå, men at han vil bli  ettertraktet for en klubb i utlandet er hevet over enhver tvil. Kanskje blir han også den beste av de beste som noensinne har akslet AaFK-trøya. Se ikke bort fra det.
 
Siden eliteseriedebuten for to år siden, i 2013, har Henrik Bjørdal tatt store steg. Den gang en fersking på 16 år, og naturligvis ikke så proppfull av selvtillit. Nå har han nettopp rundet 18 år. Selvtilliten hans har vokst mange, mange hakk, og han er i tillegg overraskende god i det meste han gjør ute på banen. 
 
Men han har fremdeles mye å gå på, og dermed er det ingen tvil om at Henrik Bjørdal rett og slett kan bli veldig god. Hvem vet? Nå skal jeg vokte meg vel og lenge for å skryte han helt opp i skyene, men hvis han holder seg frisk og skadefri vil i hvert fall ikke jeg bli veldig forbauset om han allerede i år blir innkalt til samling med det norske A-landslaget. Kanskje får han også sin debut.

Debut. I sin aller første sesong som A-lagsspiller står han notert med to seriekamper, begge som innbytter, til sammen 16 minutter spilletid. Ikke mye, men likevel helt greit for en som er midt i tenårene. I fjor var han på banen i 22 kamper i eliteserien, 14 av disse fra start. I år er han bankers i startoppstillingen. I alle kamper. Ingen tvil. 
 
Henrik Bjørdal står foreløpig med null eliteseriescoringer. Men tro meg; det er kun et tidsspørsmål til den statistikken ryker. I flere av treningskampene har han nemlig vist at målteften er intakt, noen av scoringene av den fine sorten også. At det skal stoppe opp når kampen om seriepoengene tar til, vil i tilfelle være meget rart. Fra sin høyre kantposisjon på midtbanen vil han garantert notere seg for noen målgivende pasninger også. 

Positivt. Hva er så Henrik Bjørdals store pluss? Først og fremst har han imponerende fysikk for å være så ung som han er. Kraftig og spenstig, står for en trøkk, og det er naturligvis et stort pluss i alle dueller. 
 
Teknisk kanskje ikke så slepen, men finterepertoaret er likevel stort. Måten han skjermer ballen på er også meget bra. Og rykket, det som er så viktig, det er bare herlig. De som var på Color Line stadion i forrige uke så det flere ganger. I første omgang herjet han nærmest med høyrebacken til Brann, Erdin Demir. Gang på gang lurte Henrik Bjørdal sin motspiller, først ei finte og så et herlig rykk. Ja, faktisk så mye at Brann-spilleren i perioder må ha følt seg svimmel. 
 
Selvtilliten har jeg nevnt, og den er såpass stor at han tør å forsøke seg på ting som mange andre ikke ville våget seg på. Jeg har bare et ord for disse forsøkene; flott. Riktignok lykkes han ikke med alt, men såfremt det ikke bikker mot egoisme og neglisjering av lagspillet vil jeg inderlig håpe at trenerteamet ikke setter restriksjoner for ham. Skal en spiller ha sjanse til utvikle seg må han få lov til å mislykkes også. 
 
Og skuddfoten? Tilslaget virker meget bra. Koden på teknisk utførelse kanskje ikke den aller beste foreløpig, men han er på gang til å knekke koden. Selv drømmer han om eliteseriescoringer, og den drømmen blir garantert en realitet. 

Negativt. Jeg vet ikke om jeg vil kalle det for minus, men hode-spillet er fortsatt ikke helt patent. Her må han jobbe ekstra kraftig på treningsfeltet for å forbedre seg. Selv om det er like før han er i gang med sin tredje sesong som A-spiller er han fortsatt en urutinert spiller, og dermed er det sikkert noen mankoer på kontoen for taktisk forståelse.
Skulle bare mangle egentlig. Henrik Bjørdal har jo fortsatt to år igjen som tenåring. Men årets sesong kan likevel bli hans store gjennombrudd. Jeg tror det.    
 
 
 15 SISTE
  Store jubelscener, og ...
  Burde tenkt tøffere me...
  AaFK inn i seriestarte...
  Hvorfor skal AaFK bli ...
  Kan det bli seier numm...
  Stakkars AaFK. Dette s...
  AaFK havner midt på ta...
  Henrik Bjørdal kan bli...
  ”Orry” og Oddbjørn Lie...
  Hvem skal erstatte Mic...
  Svakheter i begge ende...
  – Barrantes må selvsag...
  Skandaløs og uverdig k...
  Uff og uff – hjem fra ...
  Mange tomme seter på C...