Søkeord:  
Søk
SISTE NYTT
  15. januar 2020
  8. januar 2020
  18. desember 2019
  11. desember 2019

AaFK inn i seriestarten med stor støtte

Davy Wathne skapte høylytt begeistring på AaFK sitt partnertreff da han på sin velkjente sjarmerende måte slo fast at alle fotballinteresserte var privilegerte. – Fotballen er unik, sa han, - fotballen binder oss sammen, vi har noe felles og vi hører til noe.

AaFK
Tekst Per Rich Hunstad   
Foto Fridgeir Walderhaug   
(09/03/2016)
BILDETEKST: Fra venstre, Bjørn Helge Riise, Daniel Grétarsson, Adam Ørn Arnarson, Tero Mäntylä, Oddbjørn Lie, Edvard Skagestad og Davy Wathne.
 
– – –  
 
Vårens vakreste eventyr kan være så mangt, for fotballinteresserte er i alle fall seriestarten noe som kan ligne på et aldri så lite eventyr. – Jeg har holdt på med fotball i hele mitt liv, sa den entusiastiske bergenseren, som fylte 66 år 1. januar. – Fotball er lidenskap. 
 
Og la til med et aldri så lite he, he. – Selv om jeg er i tvil om jeg har så mye igjen av lidenskapen nå.
 
AaFK-seier. Ingen tvil om at AaFK hadde gjort et aldri så lite scoop da de hentet inn den velkjente TV-profilen. Replikkene satt løst fra hans munn, mange til stor munterhet og latter i salen. 
 
Ikke minst ble det godt mottatt da han sa at han trodde AaFK ville vinne 3-1 over Brann på Color Line stadion i tredje serierunde. – Og det sier jeg ikke fordi jeg ønsker å bli invitert hit en annen gang. Jeg mener det, sa han, - takk forresten for at dere prøvde alt for å hjelpe Brann i 2014.
 
Som kjent rykte Brann ned den sesongen, men begge kampene mot AaFK ble vunnet. 
 
På spørsmål – riktignok litt seinere på kvelden og etter at han var ferdig med sin seanse – om hva han trodde resultatet i åpningskampen mot Stabæk ville bli, svarte han kjapt: – Jo, den kampen vinner AaFK med 1-0.  Jeg tror forresten at AaFK vil få det tøft i år. Mannskapet er ungt og uerfarent, men de vil greie seg, og ender til slutt som nummer 12. Brann får det verre, og jeg frykter de vil rykke ned.
 
Oppvekst. Fra scenekanten kunne Davy Wathne ellers fortelle om en skuffet mor som egentlig ønsket at sønnen skulle bli lege, men som studerte for å bli lærer, og som til slutt endte opp i Bergens Tidende som skrivende sportsjournalist. – Jeg fikk tilgivelse fra mor på hennes dødsleie, sa han, og la til at han hadde hatt en fantastisk mor.  
 
Brann har alltid vært klubben i hans hjerte, og avdøde Roald «Kniksen» Jensen var Davy Wathne sitt store idol. – «Kniksen» elsket å leke med ballen. Han kunne drible en mann, for deretter å drible samme mann en gang til, gjerne tredje gang også. Publikum elsket ham, sa Davy Wathne. – Jeg må forresten fortelle dere en morsom historie fra et kurs jeg var på sammen med flere journalistkollegaer. Det er noen år siden. Av alle ting var en gynekolog hentet inn som foreleser. Skal si han vakte både forbauselse og munterhet da han innledet med å si: – Kjære kolleger. Jeg sier kolleger fordi vi har til felles et yrke hvor vi arbeider der andre leker.
 
– Ja, den karen visste hva han snakket om, humret Davy Wathne, som kan se tilbake på hele 45 år som sportsjournalist. Halve tiden som skrivende, og den siste halvdelen i TV-ruta. – Det ha vært en fantastisk tid. Jeg har fått mange venner på mine reiser hit og dit. Og folkens, fotballen har den samme retorikken uansett om det er Tippeligaen, Premiership, lokal 6. divisjon eller en jentekamp for 14-åringer. Det dreier seg alltid om å score mål, om å slå pasninger, om å takle, om å vinne kamper.
 
Øvrig program. Med Øyvind «Veben» Vebenstad som entusiastisk speaker og programleder, forløp kvelden på en forholdsvis tradisjonell måte. Spillerstallen ble selvfølgelig behørig presentert, og både spillere og trenere fikk sine små hint, flere med et snev av fleip. Marlinho fra Brasil for eksempel, han fikk sin lille dose på norsk uten å forstå noe som helst. Men smilte gjorde han likevel. Det ble også avslørt at Edvard Skagestad var nybakt pappa. Islendingen Adam Ørn Arnarson fikk for øvrig et nytt tilnavn. Med Ørn som mellomnavn skulle jo «The Eagle» passe godt.
 
– Vi skal i år spille vårt 10. år på rad i landets øverste divisjon, sa «Veben», som dermed slo fast at nå var det definitivt slutt på tilværelsen som et heislag. 
 
Ny event. Markedssjef Kjell Slinning kunne ellers røpe at AaFK i høst skal arrangere en fjelltur. Tilbudet er kalt Til Topps med AaFK, og hovedsakelig rettet inn mot de som gir sin økonomiske støtte til klubben. På denne turen skal trener Trond Fredriksen og hans spillere være guider. Kjell Slinning kunne berolige forsamlingen med at tindebestigningen vil være av den forholdsvis enkle sorten, slik at flest mulig kan delta. 
 
På spørsmål fra den samme Slinning om hvilken fotballkamp eller idrettsstevne som samlet flest TV-seere ble det gjettet på mye, blant annet «El Clasico», Champion League finalen, VM-finalene i friidrett eller fotball. Det korrekte svaret var imidlertid kampene mellom Liverpool og Manchester United. Det ble registret at hele 750 millioner så den forrige kampen mellom de to lagene. – Vi kjemper med publikumsfremmøtet på hjemmekampene, sa han, – trøsten er at vi likevel vet at vi har mange tilhengere der ute i det ganske land.  Men vi når vel aldri det antallet som de to engelske lagene?15 SISTE
  Store jubelscener, og ...
  Burde tenkt tøffere me...
  AaFK inn i seriestarte...
  Hvorfor skal AaFK bli ...
  Kan det bli seier numm...
  Stakkars AaFK. Dette s...
  AaFK havner midt på ta...
  Henrik Bjørdal kan bli...
  ”Orry” og Oddbjørn Lie...
  Hvem skal erstatte Mic...
  Svakheter i begge ende...
  – Barrantes må selvsag...
  Skandaløs og uverdig k...
  Uff og uff – hjem fra ...
  Mange tomme seter på C...