Søkeord:  
Søk
SISTE NYTT
  15. januar 2020
  8. januar 2020
  18. desember 2019
  11. desember 2019

Kommentar

Noen snille barn her?

Ho-ho-ho! Er det noen snille barn her? Er det det, ja. Bare snille barn, ja? Du verden, det var neimen ikke verst! Da skal vi nok se om jeg ikke har noen fine gaver til dere, ja. Jojomen, sann, skal vi nå se her nedi den store sekken min. Jo, her var det både små og store pakker, ja. Ho-ho-ho!

Kommentar
Tekst Reidar Skarbø   
Foto Illustrasjonsfoto: Suomi-Seura   
(18/12/2011)
Først har vi en pakke fra Helse Hele Norge RHF til alle dem som er rammet av nervesykdommen multippel sklerose, og ungdom med psykiske problemer her i fylket. Den inneholder nedlegging av gode behandlingstilbud, det blir så meget bedre når de får improvisert litt alternativ behandling. Jojomen, sann, Verden går da fremover. Ho-ho-ho! Neonatalavdelinga for de premature i Ålesund får vi heller komme tilbake til, det kommer jo flere juler, får vi håpe, med nye sjanser hvert år.

Apropos, her er det pakker til alle de som sitter i rullestol og ikke har det så enkelt som oss andre med å komme seg ut og slikt.  Åjåjåj, sannelig er det ikke tuber med Lurium som de skal smøre seg med for å drøye tålmodet mens de må vente enda ei stund på å få den brukerstyrte personlige assistansen som de så inderlig ønsker seg. Ho-ho-ho, ja, man kan jo ikke få alt man peker på sånn med en gang, barn, det må dere sannelig lære dere, først som sist!

Her er en pakke fra Ålesund kommune, der står det exit Løvenvold kino, jeg mener privat drift ved Løvenvold kino. Da tenker jeg det blir mange festlige filmer, da, når bare det private initiativ får slippe til. Da vanker det nok snart filmer både i 3D, 4D og 5D, tenker jeg. Og øl- og vinrett. Hva blir det neste, tro? Privatisering av biblioteket? Du skal se det går bra bare de får skjenkerett mellom de støvete bokhyllene. Vent i spenning til neste jul, ho-ho-ho!

Og her, ja her ligger det masse små pakker til barnehagebarna og skolebarna fra kommunene rundt omkring, her er nemlig mange barn som skal få begynne i nye skoler og barnehager til høsten. Ja, ikke heilt nye, da, det får nå være måte på, men andre plasser enn der de har gått før. Ja, for dere skjønner at kommunene skal sentralisere noen skoler og barnehager og gjøre det bedre for dere søte små, og da blir det også penger til andre gode formål, for eksempel mer lønn til byråkratene og politikerne, skjønner dere. Jaja, dere skjønner nok når dere blir større, ho-ho-ho.

Og så er det noen skikkelig harde pakker fra kommuner som vil legge ned noen sjukeheimer og kutte ned på omsorgsbemanninga si, alt for å få til en mer rasjonell eldreomsorg, de kaller. Ja, det blir spennende pakker å åpne, dere, men vær forsiktig når dere pakker opp, det kan lukte litt stramt!

Ho-ho-ho, her er det flere kjempestore og kjempeharde pakker fra Ålesund kommune og storegutane i byen. Du storeste, det er massevis av nye og flotte funkishus og monsterbygg som skal komme i stedet for  de stygge, rare husa fra nittenhundreogdentid med tårn og spir og gammeldags fasadepynt. Ja, er det ikke kjekt med noe nytt, dere? Ho-ho-ho!

Men her, her har jeg presanger til alle snille barn, det er flotte, blanke, store nye biler. Det blir kjekt å leke med, nå som myndighetene skal kutte vekk enda noen dumme busser som bare kjører halvtomme likevel, så dyrt som det er og så sjelden som de går. Ho-ho-ho, det er mye kjekkere å leke med biler enn med busser, ikke sant, barn?

Og jammen er her en ferjepakke fra onkel Fjord 1 MRF, der han lover å gå på grunn eller smelle i ferjekaia minst en gang om dagen, men han sier ikke hvorhen, slik at det skal bli riktig spennende å ta ferja hver eneste dag. Det blir jo som å åpne adventskalenderen heile året, det, og var ikke det snilt, kanskje? Ho-ho-ho!

Og hvis dere  lover å være ekstra snille også neste år, så vanker det kanskje en pakke smør til neste jul. Og noen liter asfalt, til å fylle i hull i gatene. Ho-ho-ho!

Må du ha ei riktig god jul, kjære leser. Og et nytt år fylt av overraskelser.


15 SISTE
  Noen snille barn her?
  Etter smørkatastrofen
  Fram og tilbake
  Grenser for russemoro
  En viktig plan
  Bør bli obligatorisk
  Dyrt eller billig?
  Nye skritt mot røyking
  Lag et program!
  Passende anledning
  Tenk stort nok!
  Oss pirater imellom
  Monster uten grenser
  Boligmarked uten samvi...
  Politisk barnehageskir...