Søkeord:  
Søk
SISTE NYTT
  Takkar av etter 50 år bak disken
  Forsiktig sjukehus-optimist
  Utbygger sjokkert over maktmisbruk
  Musikalsk nyttårshyllest til Hollywood

Gnist-stipend til Ivar Lundanes

Sparebanken Møres Gnist-stipend på 10 000 kroner kom overraskende på orienteringsløper Ivar Lundanes. – Både diplom og penger setter jeg stor pris på og er med på og inspirere til økt innsats, sier Ivar Lundanes.

Sport
Tekst Lars Olausen   
Foto Lars Olausen   
(24/06/2009)
Uvitende om hva som skulle skje satt en av skogens konger, orienteringsløperen Ivar Lundanes fra Emblem, bak tidtakerbordet på Emblemsfjellet da 50 orienteringsløpere i alder seks til 80 år hadde sommeravslutningsløp. Som troll av eske dukket Tor Andrè Thomassen og Trond Rekdal Dybvik fra Sparebaknen Møre opp blant knott og mygg ved Ivar Aasen hytta på fjellet. Med seg hadde de diplom og penger – Sparebanken Møres Gnist-stipend.

Et stort talent
– Ivar Lundanes er et stort orienteringstalent som tross sin unge alder har oppnådd en rekke gode plasseringer både som junior og senior. Vi i Sparebanken Møre ønsker å støtte unge utøvere og har tro på at disse vil inspirere og skape forbilder for andre innen sin idrett, lød budskapet fra bankens representanter.

Og de fortsetter:

– Målet med Gnist-stipendet er å stimulere ungdom til å utvikle talenter og interesser som bidrar til å sikre at regionen tilføres kreativitet, skaperevne og kompetanse på alle områder i samfunns- og næringslivet, lød budskapet fra bankens representanter.

– For å opprettholde et mangfold innen idretten i Møre og Romsdal, er det viktig å bygge opp under talenter med ambisjoner og kompetanse. Stipendet til Lundanes vil være med på å utvikle orienteringsmiljøet, og derigjennom skape bedre vilkår for aktiviteter for barn og unge. Ivar Lundanes er en god representant for andre og en fortjent mottaker av GNIST stipend, la de to til.

Ivar Lundanes
Ivar Lundanes går andre året ved Spjelkavik videregående skole. I 2008 vant han NM stafett for junior og han tok andre plass i NM stafett for senior. I tillegg har han en rekke gode plasseringer fra Midt-Norske mesterskap og andre nasjonale orienteringsløp.
Orientering er en idrett som krever mye trening for at utøverne skal utvikle seg til gode tekniske løpere. Ivar Lundanes er oppvokst i en familie hvor orientering har vært en viktig aktivitet, og bror Olav Lundanes har allerede etablert seg i verdenstoppen i orientering.

Målbevisst
Det store målet for Ivar er å ta medalje i Junior-VM i 2011. På veien dit håper han å kunne kjempe om medaljer i Nordisk Mesterskap i 2011 og NM i kommende år. I 2009 er målet først og fremst å bli kvalifisert til Nordisk Mesterskap, men også å vinne NM individuelt for første gang. Etter endt juniorkarriere er planen å satse hardt for å hevde seg blant de beste på senior nivå.

– Jeg har alltid løpt, og de ti siste årene mer målbevisst og jeg satser på at jeg skal utvikle meg og bli stadig bedre. Selv om jeg nå formelt representerer Frol IL i Levanger, er Emblem IL klubben i mitt hjerte. Det er her grunnlaget for mine prestasjoner er langt og jeg har mye å takke klubben for, sier Ivar Lundanes.


8 SISTE
  Ålesunder nordisk mest...
  I BILDET: Flink til å ...
  I BILDET: Endelig nytt...
  Fitness-europamester s...
  Kjemper om seier i Nor...
  Gnist-stipend til Ivar...
  Drivkraft for ålesunds...
  Oppgradering ut i det ...