Søkeord:  
Søk
SISTE NYTT
  Takkar av etter 50 år bak disken
  Forsiktig sjukehus-optimist
  Utbygger sjokkert over maktmisbruk
  Musikalsk nyttårshyllest til Hollywood

Kjemper om seier i Norsk Travderby

Travhesten Flawless Victory er en av favorittene til Norsk Travderby på Bjerke 19. september. Lykkes hesten, vil den innbringe ære og 750 000 kroner til eieren Johnny Valderhaug fra Valderøy.

Sport
Tekst Lars Olausen   
(01/09/2010)
Travhesten Flawless Victory ble kåret til Månedens varmblodstraver i det velrenommerte tidsskriftet Trav- og galloppnytt (TGN) for juli måned. På Bjerke Travbane sist onsdag ble den bare nr. 5, da den fikk et tungt løp i tredje spor for deretter å ligge i dødens.

– Men hesten er stinn av trening, og skulle heller ikke være i sin beste form i det løpet. Søndag på Bjerke bør Flawless Victory hevde seg bedre, da det er kvalikløp til Norsk Travderby på Bjerke 19. september. Der er den en av favorittene, og greier den førsteplassen er det ære og hele 750 000 kroner i førstepremie, sier Johnny Valderhaug fra Valderøy.

Kjøpt på auksjon
Flawless Victory ble kjøpt på auksjon da den var ett år gammel for 200 000 kroner. Oppdretter er Ann Berit Sagedal og stamtavla til varmblodstraveren er god som gull. Hesten trenes og kjøres av Steinar Hammersborg og har fram til slutten av august kjørt inn 178 000 kroner i premier.

– Det er store utgifter å ha en slik hest, så kostnadene er langt høyere enn kjøpesummen. Men kjører den inn til førsteplass og 750 000 kroner den 19. september, så kommer jubelen til å stå i taket, sier Johnny Valderhaug.

Fire år
Eieren er ikke ukjent med hest. Han har drevet med travhester i 15 år, og han har hatt mange hester hos trener Steinar Hammersborg opp gjennom årene. Hans første hest hos denne treneren, Fail Ås, fikk også utmerkelsen månedens hest i TGN i 1999. Flawless Victory er i dag en hingst på fire år.

Navnet til hesten – Flawless Victory – var det sønnen til oppdretter Ann Berit Sagedal som fant på. Han syntes at føllet var spesielt fint – uten mangler. Hesten betegnes som snill, men den kan koke over av og til.

– Først må den greie kvalifiseringen, og så er det klart for selve løpet den 19. september på Bjerke. Jeg har tro på hesten, fordi den er virkelig bra. Og både trener og kusk er fit for fight i det løpet. Spennende blir det i alle fall, sier eier Johnny Valderhaug fra Valderøy.

Det hører med til historien at hesten Fail Ås kjørte inn 1,5 millioner kroner i premier før Johnny Valderhaug solgte den som avlshingst til Russland. Ett av avkommene ble siden russisk derbyvinner.
8 SISTE
  Ålesunder nordisk mest...
  I BILDET: Flink til å ...
  I BILDET: Endelig nytt...
  Fitness-europamester s...
  Kjemper om seier i Nor...
  Gnist-stipend til Ivar...
  Drivkraft for ålesunds...
  Oppgradering ut i det ...