Søkeord:  
Søk
SISTE NYTT
  11. desember 2019
  4. desember 2019
  27. november 2019
  20. november 2019

– God sørvis skal gi en opplevelse

Navn: Maria Gauffin
Alder: 33
Gift med Peter Gauffin
Barn: Julia (3) og Alexander (1)

Aktuell som: Ny senterleder på Ålesund Storsenter

Aktuelt
Tekst Kenneth Kamp   
Foto Kenneth Kamp   
(26/08/2015)
Etter 13 år i Oslo har Maria Gauffin kommet hjem igjen til Ålesund. Det var etter at den yngste av de to barna deres kom til verden, at hun og ektemannen Peter bestemte seg for å flytte bort fra den stressete hovedstadshverdagen.
 
– Vi hadde ikke noen plan om at det var Ålesund vi skulle flytte til, men etter at vi fikk barn, bestemte vi oss for at vi skulle flytte vekk fra Oslo. Verken å bo midt i Oslo eller å drive og pendle fra Asker eller lignende var fristende, forteller Maria.

Trygt og godt i Ålesund. Peter er fra Stockholm, så det var heller ikke aktuelt. De ville finne en plass som tok vare på behovene til de to barna, og gi dem en oppvekst i et trygt og godt miljø. Det endte altså opp med Ålesund:
 
– Det er kjekt å være her igjen! Her er det mindre forhold og mer omsorg, og jeg tror barna blir mer sett her. Alt er dessuten så mye enklere og nærere her enn i Oslo. Det går mye raskere å hente og levere i barnehage, og å kjøre fram og tilbake til jobb. Litt rushtrafikk er det jo, men det er ikke så mye – i alle fall ikke når man har bodd i Oslo.

Tomt i Olsvika. Maria fikk jobb som ny leder for Ålesund Storsenter, Peter fikk en stilling i 62 grader Nord, og sammen har de nå kjøpt seg tomt i Olsvika. Der nyter hun blant annet muligheten til å ta seg en tur på den nyopprusta stien over Holsfjellet, som Olsvika vel har ordna til.
– Det har blitt kjempefint der, med planker over de våteste områdene, og med gapahuk og bålpanne på toppen, roser hun.

Ikke storby. Noe av det Maria liker med Ålesund, er at det ikke er en storby – samtidig som det heller ikke er en småby. Det er en by i mellomklassen, med alle fordelene til en by, men uten ulempene til en storby:
 
– Det er viktig at Ålesund tar vare på det som gjør at byen IKKE er en storby; i stedet må vi dyrke fram det som er fint med en mellomstor by.

Markedsføring. Da Maria dro til Oslo for 13 år siden, var det for å studere markedsføring. Egentlig skulle hun bare bli der mens hun studerte, men som med så mange andre  – særlig kvinner – ble det ikke slik. Hun fikk seg jobb hos Falck (som mange nok fortsatt husker som bilredningsselskapet Falken, men som i dag driver innen et langt større spekter av sikkerhetstjenester.) Der drev hun først og fremst med markedsføring og salg, men hadde også en del å gjøre med alliansebygging med ulike partnere.

Sørvis gir opplevelse. – Senterdrift er nytt for meg, men markedsføreren i meg synes dette er veldig spennende.  Jeg har alltid vært glad i sørvisaspektet og i det å selge menneskelige relasjoner. Når man tilbyr god sørvis, så gir man også en god opplevelse, og jeg synes det er interessant med de følelsene folk knytter til ulike produkter og tjenester, forteller hun.
 
Fra tida før og under studiene har Maria butikkerfaring fra flere av butikkene til Siri og Gerhard Reichel (Dale-gruppen) her i Ålesund, og i Oslo fra Hennes & Mauritz. Hun stortrivdes begge steder, og særlig lot hun seg imponere av den svenske klesgiganten:
– Hennes & Mauritz var et veldrevet og bra maskineri der man tok vare på de ansatte og gjorde mye spennende, forteller hun.

Ikke dødt i sentrum. Vel tilbake i Ålesund, synes hun det er fint å få en anledning til å se byen med nye øyne, å bo her og jobbe i sentrum – og ikke minst å jobbe MED sentrum.
 
– Man må jobbe for å få et levende sentrum som beboerne bruker, og jeg synes det er spennende å være en del av et slikt sentrum. Mange sier at butikkene i sentrum dør ut, men jeg synes ikke det. For meg ser det heller ut som det er ei oppblomstring. Det kommer hele tida til nye butikker, og mange av dem driver med noe helt nytt.

Lite senter, stort hjerte. Maria har stor tro på at Ålesund sentrum har ei framtid som handelssentrum – og at Ålesund Storsenter vil klare seg fint, trass i de massive musklene til giganten på Moa:
 
– Ålesund Storsenter må fortsette å reindyrke essensen av Ålesund. Vi skal være det lille senteret med det store hjertet, og vi skal gi folk det lille ekstra. Å handle her skal gi folk en helt annen opplevelse enn de får på Moa. Sørvis og nærhet skal være vår spesialitet, lover hun.
 
– Det at vi ikke er en del av en kjede, gjør at vi kan stå mye friere. Hos oss skal alle kunne ha en hyggelig dag og finne noe de trenger, uansett alder, og kanskje spise  på en av kafeene våre. Ønsket vårt er å gi folk fantastisk sørvis og ha kunnskapsrike, fornøyde ansatte, samtidig som det skal skje mye spennende her.
 
I tillegg til ulike markeringer i forbindelse med mer og mindre tradisjonelle festdager som jul, påske, halloween og valentine, ser Maria for seg at senteret skal by på en rekke andre opplevelser og aktiviteter. Kanskje kan man få til kunstutstillinger, utstillinger som viser byens historie, og annet.
Per i dag er det rundt 40 butikker og spisesteder på Ålesund Storsenter, og utover høsten kommer flere nye. Det ser Maria fram til.

Gleder seg til julerushet. – Jeg starta her i juni, og gjennom sommeren har det vært mye turister her. Nå ser jeg fram til at ålesunderne selv kommer tilbake til senteret for fullt. Det kommer nemlig til å bli en spennende høst, blant annet med markering av åpninga til de nye butikkene. Dessuten gleder jeg meg veldig til julehandelen og de travle dagene som kommer da, sier Maria Gauffin.


15 SISTE
  – God sørvis skal gi e...
  I BILDET – Sunnmøre mi...
  I BILDET: Hjem som kon...
  Engasjement på lerret
  Søndagsskulekonsulente...
  – Born og unge treng s...
  Vil gje borna spenning...
  Stortalentet frå Stord...
  Brikkene falt på plass
  I BILDET: Når enden er...
  I BILDET: Glede i bøke...
  I BILDET: Mørk, rar og...
  I BILDET: Når kroppen ...
  I BILDET: Kjærlighet e...
  I BILDET: En brennende...