Søkeord:  
Søk
SISTE NYTT
  Bla i ukens utgave her
  Får medalje: Deltok i Tysklandsbrigaden
  Spreke små på tur
  Kokkekamp med stort engasjement

Maleren Bjarte Ytterland går under havflaten

I 20 år har billedkunstneren Bjarte Ytterland jobbet med kunst på heltid. Sist lørdag åpnet en spennende utstilling i lokalene i Brunholmgata 7. Den er så avgjort verdt et besøk!

Kultur
Tekst Lars Olausen   
Foto Karl Otto Kristiansen   
(04/05/2011)
– Mange kjenner meg først og fremst som maritim kunstner med motiv fra hav og havn, fiskeri, båter og skip og Vestlandets flotte kystnatur. Men på denne utstillinga viser jeg en annen side av min kunst, for dette er min første utstilling med bare abstrakte bilder, forteller Bjarte Ytterland.

Under havflaten
Og bildene er til å bli glad av, for her er det farger så det rekker. Bjarte er vokst opp i fjøresteinene på Valderøy, og han har alltid vært opptatt av alt som har med sjø og hav å gjøre.

– Det som ikke er fullt så godt kjent for de fleste, er at jeg de siste årene har tilbrakt mye tid under vann og jeg har vært så heldig å få dykke på eksotiske steder både her hjemme og i utlandet, sier Bjarte Ytterland.

Fargesprakende
De eksotiske og fargesprakende bildene viser vestlandskysten under vann. Og her er motiver fra Middelhavet, Rødehavet, Thailand, Malaysia, Indonesia og Stillehavet.

– Disse stedene har inspirert meg til å bringe min maritime kunst et skritt videre: Å male abstrakte bilder basert på inntrykkene fra disse fargerike undervannslandskapene, forteller han.

To utstillinger samtidig
Bjarte har gjennom årene vært representert både nasjonalt og internasjonalt gjennom forskjellige utstillinger. Denne utstillingen vil være åpen til og med 17. mai.

Samtidig med utstillingen i Brunholmgata 7, viser han også fram bilder hos restaurant C&C i Kirkegata 9. Den viser også en litt spesiell side av kunsten til Bjarte Ytterland, med flotte fjellmotiver.


15 SISTE
  Martine har lagt Milan...
  Maritim folkefest i by...
  Slaktar utviklinga i j...
  Kunstnerisk eldorado i...
  I BILDET: Sommeraktivi...
  I BILDET: Korpsentusia...
  Stadig flere låner bøk...
  Maleren Bjarte Ytterla...
  Takker ja til å lage G...
  Han står bak den størs...
  I BILDET: Vil ha kunst...
  Foreslår verdens høyes...
  I BILDET: En maler, me...
  Planlegger storslått G...
  Kristin med imponerend...
annonse   
Nytt i Uka Forlag