Søkeord:  
Søk
SISTE NYTT
  Bla i ukens utgave her
  Får medalje: Deltok i Tysklandsbrigaden
  Spreke små på tur
  Kokkekamp med stort engasjement

Maritim folkefest i bysentrum i juli

Det er en godt fornøyd festivalsjef for Ålesund Båtfestival som konstaterer at alt går etter planen for årets båtfestival – den tiende i rekka. – Vi er klare for nok en folkefest i Ålesund, smiler Geir Østensen.

Kultur
Tekst Lars Olausen   
Foto Arkivfoto: privat   
(06/07/2011)
Ålesund Båtfestival ble igangsatt på tuftene av et svært vellykket Cutty Sark-arrangement, Tall ships race, i Ålesund sommeren 2001.
Initiativtakerne – Geir Østensen, Alf Terje Farstad og Dagfinn Langva – etablerte selskapet G.A.D Partner, som ble den juridiske arrangøren av Ålesund Båtfestival.

60 000 besøkende
– Arrangementet har utviklet seg fra å være en sommerfestival for båtfolket, til å bli en arena som også inneholder maritime utstillere. I fjor var hele 60 000 personer på besøk, og vi både håper og tror på minst like mange i år, spår festivalsjefen.

Ålesund Båtfestival sitt overordnede mål er også å skape en folkefest forankret i det maritime Sunnmøre – med Ålesund og Brosundet/Ålesundet som ramme. God underholdning for både barn og voksne, samt et maritimt innhold og utstillinger som appellerer til et bredt spekter, gir rammene for en slik målsetting.

– Vi legger stor vekt på at folk skal kose seg og at familiene sammen skal få en positiv opplevelse. I år blir det åpningsseremoni onsdag 13. juli  med ordfører Bjørn Tømmerdal til stede. Gratiskonsert blir det også denne onsdagen, med Brazz Bros og Frode Alnes, opplyser han.

–Senere samme kveld er det også konsert med Remember When. Her blir det liv og røre, det kan jeg love, sier Geir Østensen.

Slag i slag i fire dager
Det er et rikholdig program de driftige arrangørene frister med. Tivoli, havnesvømming og stupkonkurranse, Vassendgutane, familieshow med Q-Jon på St. Olavsplass og ”Allsang på Sankten” og mye mer står på programmet.

Det blir også byfrokost, helikopterturer og mange overraskelser underveis i de fire dagene det hele står på. Og siden arrangørene opererer med at det i år er den tiende gangen festivalen arrangeres, blir det hele avsluttet med jubileumskonsert med D.D.E. og med god support fra Big Odd Band lørdag.

Alltid en folkefest
Årsaken til at festivalen har blitt så populær, har flere grunner.

– Ja, det er neppe å ta for hardt i at dette er den største folkefesten på Sunnmøre i løpet av et år. Samarbeidet mellom de som er med, er også godt. Nå er vi en hovedkomite på hele 14 personer som lenge har jobbet med å planlegge årets festival. Da blir det på nytt folkeliv, og stor ståhei i Ålesund sentrum, lover festivalsjef Geir Østensen.
15 SISTE
  Martine har lagt Milan...
  Maritim folkefest i by...
  Slaktar utviklinga i j...
  Kunstnerisk eldorado i...
  I BILDET: Sommeraktivi...
  I BILDET: Korpsentusia...
  Stadig flere låner bøk...
  Maleren Bjarte Ytterla...
  Takker ja til å lage G...
  Han står bak den størs...
  I BILDET: Vil ha kunst...
  Foreslår verdens høyes...
  I BILDET: En maler, me...
  Planlegger storslått G...
  Kristin med imponerend...
annonse   
Nytt i Uka Forlag