Søkeord:  
Søk
SISTE NYTT
  Takkar av etter 50 år bak disken
  Forsiktig sjukehus-optimist
  Utbygger sjokkert over maktmisbruk
  Musikalsk nyttårshyllest til Hollywood

Martine har lagt Milano for sine føtter

Tre år er gått siden Ålesunds-jenta Martine Lervik var 17 år og ny vinner av TV3s ”Top Model”. Da hadde hun tusen drømmer, spesielt om å få se verden. Den drømmen har hun begynt på, i Milano.

Aktuelt
Tekst Eldar Berg   
Foto Fridg Walderhaug   
(07/09/2011)
MOT SØR: Martine Lervik har vært hjemme i Ålesund i sommer, og blant annet jobbet på et sykehjem. Nå setter hun seg snart på flyet igjen – med retning Milano. – Jeg ønsker å se mer av verden, gjerne også New York og London, sier 20-åringen.
 
– – –
 
– Å guri hvor godt det var å få pappa sitt kredittkort på besøk i Milano, spøker en sprudlende Martine når Nytt i Uka treffer henne igjen midt i hjertet av Ålesund, Brosundet.
Og det er den samme smilende Martine som i 2008 slo knockout på de andre deltakerne.
Da som nå la hun for dagen en stor kjærlighet for hjembyen, selv om verden fristet. Og ut i verden bar det, til motebyen Milano, der hun nå har jobbet som modell i hard konkurranse med en haug jenter fra hele Europa for et av verdens største motebyråer, Elite.
 
Guttekort
– Jeg dro nedover i fjor høst, like etter at jeg var ferdig på skolen. Og jeg skal si det var spesielt. Jeg havnet sammen med tolv andre jenter fra hele Europa, de fleste fra Øst-Europa. Der bodde vi i en liten leilighet. Det var skummelt i begynnelsen. Det første byrået gjorde da jeg kom ned var å klippe meg helt kort.
– Ørekort?
– Ja, eller guttekort om du vil. Veldig spesielt. Nå har det heldigvis grodd ut igjen, men det var en spesiell opplevelse må jeg si. Jeg ringte mamma og gråt på telefonen.
 
Enorm by
Så bar det ut på casting (en slags audition. Journ.ann). Vi fikk utlevert en del adresser vi skulle møte på. Og etter noen timer med kart for å orientere seg i en ny, enormt stor by, bar det ut med trikken for å vise seg fram.
– Men du fant roen til slutt?
– Jo. Men den første tiden var det veldig mye å sette seg inn i. Mye tid gikk for å gjøre seg kjent.
– Men du klarte det greit på casting tross guttekort hår?
– Jepp. Etter to uker var jeg i sving. Fikk jobber og begynte å tjene penger. Og det var en befrielse skal du vite. For Milano er slett ikke noen rimelig by å bo i. Ikke bare er maten dyr, men vi måtte ut med 10.000 norske kroner hver i husleie for elendige boforhold og en dusj som stort sett alltid hadde kaldt vann.
 
Intriger
– Med så mange jenter i leiligheten, hvordan var samholdet?
– Uff. Intriger. Du kan tenke deg en haug jenter som vil ha de samme jobbene. Det blir mildt sagt ”bitchy” inn i mellom. Da får du slikt som: ”Å, så du fikk den jobben. Du har ei kvise på haka forresten”. Helt utrolig.
Og en kan oppleve at undertøy og andre ting forsvant, alt for å gjøre livet surt for de som stakk av med jobbene.
 
Gode venninner
Heldigvis ble jeg etter hvert godt kjent med to jenter, ei fra Sveits og ei fra England. Vi hadde lært at en ikke skulle stole på alle.
I tillegg var språket en utfordring. En må jo ta i bruk kroppsspråket for å gjøre seg forstått, men etter hvert ble det greit. Alt i alt er det jo spennende og interessant. Og så dro jeg hjem til Ålesund på ferie til jul og påske.
– Og pappas kredittkort kom på besøk?
– Hehe. Ja. Det var utrolig godt å få mamma og pappa på besøk. Å få vist dem rundt i byen.
 
Ropte på Riise
– En sier at alle som oppholder seg en tid i Italia blir forelsket i landet. Ble du det?
– Ja. Jeg forstår godt de som kommer ned og bor der litt i perioder.
– Og de italienske guttene?
– Veldig lidenskapelige.
– Har du funnet noen italiensk sjarmør?
– Ingen kommentar.
– Det sies at det er to ting en ikke snakker stygt om til italienske gutter; moren og fotballaget. Du kommer fra en ihuga AaFK-familie, fikk du tid til å se fotball?
– Jada. Roma mot Inter Milan. Da satt vi på flotte plasser med god mat og drikke. Jeg så også John Arne Riise. Ropte til ham gjorde jeg også, men han så meg ikke, sier Martine.
 
Verdier
Nå har Martine Lervik vært hjemme i Ålesund hele sommeren. Snart er hun klar for nye eventyr i blant annet Milano. Og hun har lært noe også når hun har vært hjemme. Noe om verdier.
– Jeg har hatt sommerjobb på Ålesund sykehjem. Det var fint å få jobbe med de eldre. Det setter ting litt i perspektiv, hva som er viktig liksom. Det får en straks ned på jorda igjen.
 
Vil videre
– Men nå er sommeren over og du skal snart til Milano igjen. Skal du videre?
– Ja. Jeg vil fortsatt se mer av verden. London, New York. Og jeg skal videre på skole.
– Jeg opplever at de er veldig fornøyd med meg, jeg gjør det bra og tjener penger. Så får vi se hva som kommer videre.
Kanskje det blir nettstudie eller høyskole? Hvem vet? Jeg er ikke skolelei, heller tvert imot, sier Martine Lervik.15 SISTE
  Martine har lagt Milan...
  Maritim folkefest i by...
  Slaktar utviklinga i j...
  Kunstnerisk eldorado i...
  I BILDET: Sommeraktivi...
  I BILDET: Korpsentusia...
  Stadig flere låner bøk...
  Maleren Bjarte Ytterla...
  Takker ja til å lage G...
  Han står bak den størs...
  I BILDET: Vil ha kunst...
  Foreslår verdens høyes...
  I BILDET: En maler, me...
  Planlegger storslått G...
  Kristin med imponerend...
annonse   
Nytt i Uka Forlag