Søkeord:  
Søk
SISTE NYTT
  15. januar 2020
  8. januar 2020
  18. desember 2019
  11. desember 2019

Alle bankene vil ha Harald på sokkel!

Også DnB Nor vil være med på folkeaksjonen for å få Harald Grytten på sokkel. Dermed kan Nytt i Uka med stolthet meddele at alle byens banker blir med å hylle den enestående byhistorikeren!

Aktuelt
Tekst Kenneth Kamp   
Foto Arkivfoto   
(12/01/2011)
BILDETEKST: Både DnB Nor (ved banksjef Roar A. Juliebø) og Handelsbanken (ved banksjef Steinar Krøvel, innfelt) vil gjerne bidra til folkeaksjonen for å få Harald Grytten på sokkel.
 
– – –
 
Det er ikke så farlig om man kommer seint, så lenge man kommer godt. Før helga ble det klart at DnB Nor ville bidra med 30 000 kroner til statuen av Harald Grytten. Dermed har vi nådd minimumsbudsjettet på 800 000 kroner, samtidig som vi kan konstatere at dette blir et spleiselag av beste sort: Absolutt alle byens banker stiller opp, sammen med smått og stort av byens øvrige næringsliv og privatpersoner fra alle laug og samfunnslag.

Som mange andre bidragsytere i næringslivet, har også DnB Nor flere ganger benyttet seg av Harald Grytten på ulike kundearrangement og andre tilstelninger. Det er alltid vellykket:

– Det er ikke så lett å si noe som ikke allerede er sagt om Harald Grytten, så jeg vil bare slutte meg til at han er en utrolig positiv og kunnskapsrik person, med en unik fortellerevne. Når Harald Grytten forteller om Ålesund, føler jeg stolthet for byen, sier Roar A. Juliebø, som er banksjef for kundeområdet og næringsrådgiverne til DnB Nor i Ålesund.

At også DnB Nor blir med på dette spleiselaget, synes banksjefen er helt naturlig:

– DnB Nor har vært til stede i Ålesund i mange, mange år, og vi har et brennende ønske om å bidra på flere måter til byens utvikling, og ikke bare som bank. Å sette Harald Grytten på sokkel er et tiltak som vi støtter på alle måter, og nå gleder vi oss til å se hvor han kommer til å stå og hvordan han kommer til å se ut, sier Roar A. Juliebø.
 
 
– – –
 
 

– Harald Grytten gjør en uvurderlig innsats

 
Også Handelsbanken Ålesund vil være med å bidra til statuen av Harald Grytten. – Grytten gjør en uvurderlig innsats, sier banksjef Steinar Krøvel.

– Med nytt år og nytt budsjett kunne også vi finne midler å bidra med til aksjonen, forteller banksjef Steinar Krøvel i Handelsbanken Ålesund, som gir 10 000 kroner til statueaksjonen.

– Jeg har alltid satt pris på innsatsen til Harald Grytten. Den er uvurderlig! For den jevne ålesunder og sunnmøring har han skapt begeistring for det opprinnelige ålesundske og sunnmørske, og han har gjort innbyggerne kjent med og stolt av sin egen historie. Det gjelder også for oss som driver innen handel og næring; Harald Grytten har bidratt til å få fram byens stolte historie som handels- og fiskerihavn, påpeker banksjefen.

Steinar Krøvel benytter også anledningen til å støtte Terje Devolds tanker om hvor statuen bør plasseres: En plass i indre havn, med utsikt over Brosundet, må være det rette, mener han.

Handelsbanken Ålesund er ett av 49 kontorer i Handelsbanken, som igjen er en av Nordens største og eldste banker; den har vært registrert på stockholmsbørsen helt siden 1871. Til forskjell fra mange andre banker, opererer ikke banken med filialer, men bare fullverdige kontorer:

– Alle våre kontorer tilbyr alle produkter, på kontoret. Vi er en veldig desentralisert organisasjon, og alle våre ansatte driver kundekontakt og har god lokalkunnskap. Dette er en av grunnene til at Handelsbanken kom på andreplass i en undersøkelse av hvilken bank kundene er mest fornøyd med. I samme undersøkelse gikk kontoret i Ålesund helt til topps, som den banken i Norge som har de aller mest fornøyde kundene, opplyser Terje Krøvel.
 15 SISTE
  Grytten-statuen har an...
  Statua av Harald Grytt...
  Juryen valgte Olaf Leo...
  Her skal Grytten-statu...
  Takker ja til å lage G...
  I BILDET: Han lanserte...
  Farstad Shipping støtt...
  Alle bankene vil ha Ha...
  Statueaksjonen fortset...
  – Vi vil gjøre stas på...
  Folkegaveaksjonen: Bid...
  Nå nærmer vi oss 700 0...
  Hun vil ha statuedialo...
  – Harald er uvurderlig...
  – Harald Grytten er en...